GELEN ZAMLAR ÇİÇEK SATIŞLARINI DA ETKİLEDİ

GELEN ZAMLAR ÇİÇEK SATIŞLARINI DA ETKİLEDİ
Yayınlama: 02.09.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – İnsanların özel günlerin yanı sıra taziye gibi hüzünlü günlerde de tercih ettikleri çiçekler, her zaman için tercih edilen en anlamlı hediyeler arasında yer alıyordu. Fakat son zamanlarda artan maliyetler, yapılan akaryakıt, vergi gibi zamlar nedeniyle esnaf zor durumda kaldı. Atatürk Caddesinde 15 yıldır Acargül Çiçekçilik işletme sahibi olan Hüseyin Acar eskiye oranla işlerin oldukça azaldığından bahsetti.

“ARTIK ZENGİN KISMA HÜKMEDİYORUZ”

Fiyatların artması nedeniyle çiçeklere olan ilginin azaldığını belirten Acar şöyle devam etti; “ Bundan 5-6 yıl önce satışlarımız daha güzeldi. Şimdi son dönemlerde ülkenin ekonomisinin kötüye gitmesi nedeniyle Artık zengin kısma hükmediyoruz. Ekonomi yüzünden pahalı olan çiçekleri zengin kesim alabiliyor yani senin benim gibi insanlar alamıyor. Orta gelirli insanlar özel günlerde ancak alabiliyor. Daha eskilere baktığımızda her an alabiliyorlardı.”

Acar çiçeklere gelen zamlar yüzünden insanların ilgisinin maddi yönden azaldığını söyleyen Acar “Bir buketin en düşük 300-500 TL’den satılıyor. En çok kırmızı gül tercih ediliyor. Bunun nedeni fiyatının daha uygun olması geliyor” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.