Geleceğin İletişimcileri tiyatroda

Geleceğin İletişimcileri tiyatroda
Yayınlama: 14.04.2023
A+
A-

TOROS( Haber Merkezi) -Ç.E.P. Mesleki ve Teknik Anadolu eski adıyla İletişim Lisesi öğrencileri, Adana Devlet Tiyatrosu oyuncularının oynadığı “sıradan bir gün” adlı tiyatro oyununu izledi.

“Depremin yarattığı olumsuz duygulardan az da olsa kurtulmak,  tekrar bir arada olabilmek, sanatın iyileştirici ve birleştirici gücünden yararlanmak …” amacıyla okulun Radyo Televizyon Öğretmeni Ömürzat Toparlak tarafından organize edilen etkinlikte,  Dario Fo- Franca Rame’in yazdığı Egemen Berköz’ün Türkçeye çevirdiği “Sıradan Bir Gün” adlı oyun, öğretmenler ve öğrenciler tarafından keyifle izlendi.

Oyunda, Giulia’nın ruh hali ve son gününde yaşadığı olaylar trajikomik bir kurgu içinde işleniyor.  Kadın sorunlarının ele alındığı eserde; teknoloji ve tüketim toplumu içinde yabancılaşan, yalnızlaşan bir kadının öyküsü ile eğitimli, modern, ekonomik özgürlüğü olan kadınların toplumdaki özellikle erkeklerin dünyasındaki rolü vurgulamasını anlatılıyor.

Etkili konuşma dersi alan öğrencilerle bu tür etkinlikleri her yıl yaptığını belirten Ömürzat Toparlak, “Her sene Dünya Tiyatro Günü için Devlet Tiyatrosu oyuncularından birini okula davet ederdim. Bu yıl Etkili Konuşma dersimizle de bağlantılı olarak bir oyunu deprem sonrası süreçte hep beraber izleyelimn istedim. Öğrencilerimizle bir sanat etkinliğinde olmak bize de iyi geldi açıkçası. Etkili konuşma dersinde sesin doğru kullanımıyla ilgili öğrendikleri bilgilerin sahnedeki uygulamasını izlemelerinin çocuklarımız için yararlı olduğunu da görmüş olduk” dedi.

Oyunun sonunda Okul Müdürü Saffet Alptekin tarafından oyunculardan Sema Öner Kelav’a çiçek takdim edildi. Ardından Sema Öner Kelav ile kısa bir konuşma yaptı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kelav, oyunculukta diksiyonun önemine vurgu yaparak doğru nefes alma yöntemlerini uygulamalı olarak anlattı. Öğrenmenin sürekli bir eylem olduğunun altını çizen oyuncu “Hayatınız boyunca öğrenmeye devam edin. Öğrendikçe özgürleştiğinizi hissedeceksiniz” diye konuştu. Öğretmenleri ve oyuncularla hatıra fotoğrafları çektiren iletişim öğrencileri de oyundan büyük keyif aldıklarını söylediler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.