Siyasi Partilerde Kadın Katılımı Araştırması

Siyasi Partilerde Kadın Katılımı Araştırması
Yayınlama: 17.10.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – NDI Türkiye “Kadınların Seçimi” Programı kapsamında siyasi partilerdeki kadınların temsil ve etkinliklerini güçlendirmek amacıyla “Siyasi Partilerde Kadın Katılımı Araştırmasını” gerçekleştirmiştir.

Araştırma, parti üyelerinin görüş ve deneyimlerini toplayarak, kadınların karşılaştığı belirli zorlukları tespit etmeyi ve bu eğilimi tersine çevirecek potansiyel çözümleri bulmayı amaçlamaktadır. Araştırmaya AK Parti, CHP, HDP ve İYİ Parti’nin aktif üyeleri ve yöneticilerinden oluşan 1780 kişi katılmıştır.

Bu çalışma, Ben Seçerim Derneği’nin 2022 sonunda Türkiye genelinde, seçmenler üzerinde gerçekleştirdiği  “Kadın Siyasetçi Algısı” kamuoyu araştırmasının sonuçlarıyla karşılaştırılarak, siyasi partilerin kadın siyasetçileri güçlendirme stratejilerine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Demokratikleşme sürecinin en önemli unsurlarından eşit temsil konusunda siyasi partilerle de paylaştığımız bu değerlendirmeleri  karşılaştırmalı olarak sizlere sunmak ve kadın siyasetçilerin güçlendirilmesi konusunda karşılıklı yöntemler belirlemek üzere Ankara’da 19 Ekim 2023, Perşembe günü, 14.00- 17.00 saatleri arasında toplantı düzenlenecektir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.