Uluslararası Basın Enstitüsü Heyeti ÇGC’yi ziyaret etti

Uluslararası Basın Enstitüsü  Heyeti ÇGC’yi ziyaret etti
Yayınlama: 15.03.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Heyeti  Türkiye Gazeteciler Cemiyleti Başkan  Vekili  ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret ederek, deprem koşullarında görev yapan gazetecilerin sorunlarını dinledi, çalışmaları yerinde gördü.  Türkiye’nin 11 ilinde yaşanan deprem sonrası deprem bölgelerinde görev yapan basın mensuplarının yaşadıkları sorunları ve ihtiyaçlarını tespit etmek için Türkiye’de bulunduklarını dile getiren Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Direktörü Frane Maroevic, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesislerinde çalışmalarını sürdüren televizyon ve gazetelerin çalışma koşullarını yerinde gördü. Deprem koşullarında çıkarılan gazeteleri de inceleyen  Maroevic, gelirleri ilanlarla sınırlı olan gazetelerin neredeyse yok denecek kadar az ilanla çıktığını gördü,  gazete maliyetleri hakkında bilgi edindi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir süre sohbet eden heyete Başkan Esendemir, ÇGC’nin depremde çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Depremin ilk gününden itibaren ÇGC Sosyal Tesislerini gazeteciler ve ailesine açtıklarını ifade eden Başkan Esendemir,  depren felaketinin yaşandığı 6 Şubat 2023 tarihinden bu yana barınma sorunu yaşayan gazeteciler ve ailelerini ÇGC Sosyal Tesislerinde konuk ettiklerini, barınma ve yeme içme gibi yaşamsal sorunlarını çözdüklerini kaydetti. Hatay, Osmaniye, Iskenderun, Adıyaman, Maraş ve Malatya illerine de sık sık giderek bölgede yaşayan gazetecilere  yardım götürdüklerini, sorun ve ihtiyaçlarını tespit etmek için çalışmalar yaptıklarını dile getiren  Başkan Esendemir, heyete çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Direktörü Frane Maroevic, Türkiye Proje Direktörü Renan Akyavaş, IPI Türkiye Ulusal Komite Başkanı Emre Kızılkaya, Türkiye Proje Sorumlusu İgor Çelov, TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya ve TGS Adana Şube  Armağan Kabaklı’nın bulunduğu heyet bölgedeki gazetecilerin sorun ve ihtiyaçlarını tespit etmek ve incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a hareket etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.