Geleceğimi çöpe atma!

Geleceğimi çöpe atma!
Yayınlama: 01.07.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS- Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneği tarafından Polonya Kalkınma Politikaları Vakfı (Development Policy Foundation) ile Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) ortaklığında yürütülen Geleceğimi Çöpe Atma! Projesi ile çevre ve iklim değişikliği konularında eğitim alan 11-15 yaş arası çocuklar, bu konularda yerel paydaşların farkındalığını artırmak için çeşitli etkinliklerde bulunuyor.

Çocuk Girişimi Oluşturuldu

Proje çalışmaları çocukların aktif katılımıyla ekolojik bilincin ve farkındalığın artırılması genel hedefi doğrultusunda yürütülürken, çocukların aktif rol oynadığı bir “çocuk girişimi” oluşturuldu. Çocuklar, çeşitli kurumların temsilcileriyle bir araya gelerek, eğitimler boyunca edindikleri bilgileri ve üzerinde çalıştıkları tematik konuları ve önerilerini anlatma olanağı buldu. Böylelikle, farklı alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve kurumlarda çevre ve iklim değişikliği farkındalığı artırıldı.

Çocuklar çevreyi savunuyor!

Çocuk girişiminde yapılan çalışmalar, çocukların çevre ve iklim değişikliği üzerine edindikleri bilgiler, üzerinde çalışılan çevre sorunları ve çözüm önerileri poster sunumları şeklinde bir araya gelinen sivil toplum kuruluşlarına ve diğer kurum temsilcilerine sunuldu. Bu sunumlarda çocuklarla bir araya gelen yerel paydaş temsilcileri kendi kurumlarının işlevleri, rolleri hakkında da çocukları bilgilendirdi. Böylelikle çocuklar ekolojiyle ilgili konularda kentte faal olan kurumları tanıma olanağı da buldu. Adana Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Kadın Meclisi, Adana Büyükşehir Belediyesi Şehircilik Atölyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, TMMOB’a bağlı Çevre

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.