“15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız”

“15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız”
Yayınlama: 15.07.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Ak Parti Çukurova İlçe Başkanı Şahin Çetin 15 Temmuz hain darbe girişiminin altıncı yıl dönümünde bir mesaj yayımlayarak, darbe girişimini bir kez daha kınadı.

Çetin, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, buna engel olmaya hiç kimsenin gücü yetmez.” dedi.

Başkan Çetin mesajında, “15 Temmuz 2016 Türk tarihinde asla unutulmayacak bir gecedir. O gün yaşananları asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz’da yaşanan kalkışma harekâtı ülkemizin birliğine, bütünlüğüne karşı yapılmış en haince harekettir. Bazı kendini bilmezlerin korkaklıklarını gizlemek, işbirlikçilerini korumak için 15 Temmuz’u sorgulayanlar ;251 şehidimizi ve 2734 gazimizi unutmasınlar ve o darbeci hainlerin özel harekâtı, Gazi meclisi bombalamalarını, halkımızın üstene mermi kusmalarını unutmasınlar O gün aziz milleti demokrasisine ve bağımsızlığına sahip çıkmıştır.

Cumhurbaşkanımız sözde liderler gibi darbeyi TV başında değil milletiyle birlikte Ülkemizi bölmeye çalışanların karşısında olarak darbeye karşı milletimizle omuz omuza mücadele vermiştir.

Bizler, Türk milletinin vatanı uğruna neler yapabileceğini gösteren bu anlamlı direnişin mimarlarından başta Adanalı şehitlerimiz Ahmet- Mehmet Oruç, Yunus Uğur, Halit Yaşar Mine, Sevda Güngör, Aytekin Kuru, Zeynep Sağır ve bu uğurda Hakk’ın rahmetine kavuşan 251 şehidimiz ile 2 bin 734 gazimizin omuzlarında yükselen aziz vatanımızı gerek içte gerekse dışta tüm şer odaklarına karşı kanımızın son damlasına kadar korumaya söz verdik. ‘Gün iradeye sahip çıkma günüdür’ diyerek meydanları darbecilere teslim etmeyip hainlere fırsat tanımayan tüm vatandaşlarımıza minnettarız.

Bu vesileyle milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, demokrasi şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise şükranla anıyoruz.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.