Geçmişten Günümüze Anadolu Zübeyde Ana Kültür Evi 29 Ekim’de Açılacak

Geçmişten Günümüze Anadolu Zübeyde Ana Kültür Evi 29 Ekim’de Açılacak
Yayınlama: 02.10.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Pozantı’daki Devlet Demir Yollarına ait asırlık binalar, kentin kültürel mirasına ev sahipliği yapacak.

Devlet Demir Yollarından kiralanan Gençlik Caddesindeki iki binada tadilat çalışmalarını bitiren Pozantı Belediyesi ekipleri artık içini düzenlemeye başladı.

Senem Açıkgöz’ün koordinesinde Başkan Çay’ın eşi Gülşen Çay ve Başkan Yardımcısı Ebru Doğucu günlerdir bu kültür evi ile ilgileniyor, her detayı ilmek ilmek işliyorlar. 29 Ekim’de Cumhuriyetin 100. Yılında açılışı yapılacak olan kültür evinin adı da “Geçmişten Günümüze Anadolu Zübeyde Ana Kültür Evi” olacak.

KÜLTÜR EVİNİN İSMİ MECLİS KARARIYLA ALINDI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesinin adı olan Zübeyde Ana’ya Geçmişten Günümüze Anadolu terimi de eklenerek “Geçmişten Günümüze Anadolu Zübeyde Ana Kültür Evi” ismi ortaya çıktı ve oy birliği ile meclisten geçen karar ile belirlendi.

POZANTI KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ OLACAK

Pozantı için güzelliklerin peşinde koşmaya, tarih boyunca yaşamının bir parçası olan kültürel değerleri yaşatmaya, geçmişin hatıra ve hikâyelerinin değeri olan Kültürel Varlıkları gelecek kuşağa ışık olsun çalıştıklarını dile getiren Başkan Mustafa Çay, “Senem Açıkgöz Hanımefendinin koordinatörlüğü, sevgili eşim Gülşen Çay ve Başkan Yardımcım Ebru Doğucu’nun da emek işbirliği ile 29 Ekim Cumhuriyetimizin 100. Yılında Pozantı Belediyesi olarak tarihi demiryolu lojmanlarının restorasyonu sonrası “Geçmişten Günümüze Anadolu Zübeyde Ana Kültür Evi” çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu evi çok sevecek, gezerken duygu ve mutluluğu birlikte tadacaksınız.” Dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.