METYADER’den muhteşem piknik

METYADER’den muhteşem piknik
Yayınlama: 16.06.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Multidisipliner Eksik Tamamlama Yaşam Atölyesi Derneği (METYADER) tarafından organize edilen BİLİM-SANAT VE EĞLENCE PİKNİĞİ, renkli görüntülere sahne oldu.

“Alması gerekeni alması gereken zamanda ve gereken kalitede alamamış her çocuk dezavantajlıdır” şiarıyla hareket eden, çocukların ruhsal ve bilişsel gelişimleri açısından sürece bilim ve felsefe ışığında yaklaşmayı hedefleyen METYADER, gönüllülerden oluşuyor.

Dernekle ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Üyeleri ve katılımcılar Adanalılar’a seslenerek;

“Bir kişi nedir ki dedik ve sesimizi duyanlarla iki olduk üç olduk…

Yetmez dedik… Çalıştık, çabaladık ve yeni dostlar edindik.

Aydınıydık bu toprakların.. Halkımıza olan borcumuzu ödeme telaşında, bir ağacın kökünde ve tek dallarında çok olduk.

Bu şehirden tutuşturmak için kardeşlik ocağının ateşini düştük yollara…

Yol uzun  ve meşakatli. Ama yalnız değiliz. Bu şehirdeki hiç kimsenin de kendisini yalnız hissetmemesi için; bilim dedik, sanat dedik,  felsefe dedik,  sevgi-saygı ve barış dedik. Yargılamak için değil anlamak için dinlemek gerek dedik..

Adana’da yaşayan her bir canı bu yolda yanımızda görmek istiyoruz.. Tanışmak istiyoruz..

Çocuklarınızı, eşinizi, dostunuzu ve komşunuzu bu kervana katmanız ümidiyle” dediler.

UNUTULMAZ PİKNİK

Derneğin; Mustafalar Köyü’ndeki Sarıçam Yörük Ormanı’nda gerçekleştirdiği piknikte katılımcılar unutulmaz anlara imza attı.

Akdeniz Kadınları Bando Takımı ve Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde halaylar çekilip, oyunlar sergilenirken, mini konser de düzenlendi.

Etkinlik çerçevesinde; Gezici Kütüphane, Similasyon TIR’ı, Halk Oyunları, Bilim TIR’ı ve Yerel Sanatçılar da eğitsel faaliyetler gerçekleştirdi.

Metyader tarafından gerçekleştirilen, “Umudunu yeşert, ülkende kal” sloganıyla hayata geçirilen pikniğe katılan çocuklar için;

El Becerileri ve Resim, Kozalak Boyama, Alçı Kalıp Çalışmaları, Mendil Kapmaca, Yakar Top, Çuval Oynama, Halat Çekme, İp Atlama, Sandalye Oyunu, Yüz Boyama ve Sosis Balon…

Yetişkinler için de;  Kızılay Kan ve Kök Hücre, Uçurtma, Kamp Kurulumu ve Bisiklet Eğitimi’ne yer verildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.