“FARKLI KÜLTÜRLERE KÜLTÜR KATIYORUZ”

“FARKLI KÜLTÜRLERE KÜLTÜR KATIYORUZ”
Yayınlama: 06.11.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Trabzon Kültür ve Değerlerini Tanıtım Tırı Adana’ya geldi. Trabzon’un tarihi mekanlarını yansıtan eşyalar ve yöresel ürünlerin bulunduğu tır 15 Kasım tarihine kadar Adana’da kalmaya devam edecek. Tırın sorumlusu İsmail Yiğiter Adanalı vatandaşların ilgisinin oldukça fazla olduğundan bahsetti.

İsmail Yiğiter konuşmasına başlarken Trabzon Tırının ortaya çıkışından bahsetti; “Bu Trabzon tırı fikri Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Valiliği tarafından kültür tanıtım tırı olarak tır hazırlandı ve bizde başvuru yaptık. Kabul edildikten sonra Türkiye’yi karış karış dolaşmaya başladık.”

“TÜRKİYE’Yİ KARIŞ KARIŞ DOLAŞMAYA BAŞLADIK”

Yiğiter, “3 yıldır bu dernekte çalışıyorum. Türkye’yi il il geziyoruz. Farklı kültürleri tanıyoruz. Farklı kültürlere kültür katıyoruz.  Yaklaşık olarak Türkiye’nin 78 İlini Trabzon tırımız ile dolaştık. Doğudan batıya, kuzeyden güneye her yeri karış karış gezmeye devam ediyoruz. Bir gittiğimiz İle ancak 1 yıl sonra gidebiliyoruz.  Misal vermek gerekirse Adana’nın yaklaşık 3 milyon nüfusu var. Adana’dan sonra Osmaniye var yani dernek bizi nereye gönderirse biz oraya gidiyoruz” dedi.

“ADANALILAR KARADENİZ ÜRÜNLERİNE ADETA AŞIK GİBİ”

Adana’da Trabzon tırı çok güzel ilgi gördüğünü belirten Yiğiter, “Vatandaşın çok yoğun ilgisi var. Adanalılar Karadeniz ürünlerine adeta aşık gibi.  En çok ilgi gören ürünlerimiz tereyağı, kuymak ve mıhlama malzemeleri  meşhur. Tırımızda ayrıca tulum, marmelatlarımız var, fındık, çay, bakır bulunmakta” ifadelerini kullandı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.