“BİZİM GÖREVİMİZ EMEKLİYE HİZMET ETMEKTİR”

“BİZİM GÖREVİMİZ EMEKLİYE HİZMET ETMEKTİR”
Yayınlama: 18.08.2023
Düzenleme: 18.08.2023 16:21
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – TÜED Çukurova Şube Başkanı Mustafa Tümer emekli maaşlarına yapılan zamların yetersiz olduğunu belirterek  açıklamada bulundu.

TÜED Çukurova Şube Başkanı Mustafa Tümer açıklamasına şu şekilde başladı;  “Türkiye Emekliler Derneğinin yoğun baskıları sonuç vermeye başlıyor. Emeklilerimiz Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkezi ve Şubeleri emeklilere yapılan bu zamlardan sonra hiçbir şey yapmıyor deseler de Genel Başkanımız Kazım Ergün yönetim kurulu ve 112 şube başkanının tüm illerde siyasiler üzerinde kurdukları baskılar sonucunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan’ın açıklamaları ile EKİM ayında Meclis açılır açılmaz emekli aylıklarında İyileştirme yapılacağının dillendirilmesi bizleri son derece mutlu etmiştir.”

 “EMEKLİLER SIKINTI, YOKLUK VE SEFALET İÇERİSİNDE YAŞAMAYA ÇALIŞMAKTADIR”

Başkan Tümer, “ Emeklilerimiz gerçek anlamda sıkıntı yokluk ve sefalet içerisinde yaşamaya çalışmaktadır. Biz TÜED Çukurova Şubesi olarak Adana’mızda tüm siyasi örgütlere sivil toplum kuruluşları ve örgütleri ile el ele vererek emeklilerimize nasıl yardımcı oluruz, nasıl sağlıklı ve huzurlu olurlar diye çaba harcıyoruz. TÜİK açıklamalarından sonra Genel Merkezimizin tüm üyelere çekmiş olduğu mesaja istinaden aylık kişi başı hane geliri 3.800,TL’nin altında olan tüm emeklilerimiz e devlet üzerinden bu sosyal yardımdan faydalanmak için müracaatta bulunmaktadırlar. Adana’mızda ikamet eden emeklilerimizin müracaatlarını Çukurova şubesi olarak bizde şubemize gelmeleri halinde yapmaktayız. Bunun için emeklilerimizin Toros Mah. 78186 sokak no: 2 adresinde bulunan şubemize gelmeleri yeterli olacaktır” diye ifade etti.

“SİYASİLER’İ VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Emeklilerin yanında olduğunu söyleyen Mustafa Tümer, “Bizim görevimiz emekliye hizmet etmektir. En düşük emekli aylıklarının asgari ücret düzeyine yükseltilmesi ve emekli maaşlarına seyyanen zam ve intibak sorununun çözümü konusundaki taleplerimizin yerine getirilmesidir. Ben Adana’daki yaklaşık 495.000 emekli adına Adana’daki siyasileri ve sivil toplum örgütlerinin duyarlı olmaya davet ediyorum. Şunu unutmamak lazım hiçbir emekli hiçbir zaman devletin sırtında ne yük ne de kambur olmamıştır olmayacaktır. Emeklinin tek amacı insanca yaşamaktır” dedi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.