“Epilepsi konusunda farkındalık yaratmaya çabalıyoruz”

“Epilepsi konusunda farkındalık yaratmaya çabalıyoruz”
Yayınlama: 23.07.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Epilepsi ve Yaşam Derneği Kurucusu ve Başkanı Ebru ÖZTÜRK, Dünya Beyin Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

2003 yılından bugüne, ülkemizin tek epilepsi hasta derneği olarak epilepsililere, eğitsel, sosyal, psikolojik, hukuki olarak elimizden geldiği kadar destek vermeye çalıştıklarını söyleyen Ebru Öztürk; “Bugün de Dünya Beyin Günü nedeniyle halkımıza sesimizi duyurmak amacıyla hitap ediyoruz” dedi.

Öztürk açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Epilepsililerin tek derneği olarak, ülke çapında gerçekleştirdiğimiz seminerler, sempozyumlar, paneller, parklarda açılan stantlar, engelli fuarları, ilk-orta ve yüksek lisans öğrencilerine anlatımlar ile halkımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz.

Geçen sene çıkan ilk yönetmelik ve ilk protokoldan sonra, bu sene ilk gala, ilk tiyatro, ilk dans gösterisi, ilk karikatür çalışması gibi sosyal etkinliklere çalıştayı da eklemek için, Sivil Toplum Genel Müdürlüğü’ne projemizi sunduk. Sivil Toplum Genel Müdürlüğü ve İç İşleri Bakanlığı’nın olumlu yaklaştığı çalıştay için, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nden haber bekliyoruz.

En büyük sorunumuz, yaptığımız çalışmalar için bağlı olduğumuz uluslararası kurum olan IBE, ayrıca Fas, İran epilepsi dernekleri tarafından takdir edilip, Arjantin ve Amerika tarafından program yapılması önerilen dernekken, ülkemizde hâlâ resmi daireler, halk ve basın tarafından yeterince duyulmamamız düşündürücü…

Epilepsiyi kabullenebilen kişiler,  büyüyen güç birliği, bilinçlenen halkımızla, çok daha güzel günlere yelken açacağız. Bilinçli ve empati yapılabilen günlere en kısa sürede ulaşmak dileğiyle,  tüm halkımıza ve basın mensuplarımızı saygı ile selamlıyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.