Fuar alanı deprem yardımları için lojistik üssüne dönüştü

Fuar alanı deprem yardımları için lojistik üssüne dönüştü
Yayınlama: 25.02.2023
A+
A-

 

(AA)-Mersin’in Yenişehir ilçesinde, “asrın felaketi” olarak nitelenen depremlerin ardından yardım depolama merkezine çevrilen 15 bin metrekarelik fuar alanı, çeşitli belediye ve kurumlar tarafından afetzedeler için hazırlanan yardım malzemelerinin lojistik üssü oldu.

Yenişehir Belediyesi Fuar Merkezi, 11 ili etkileyen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin ardından depolama merkezine dönüştürüldü.

Türk Kızılay, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türk Eczacıları Birliği ile çok sayıda belediye ve sivil toplum kuruluşunca temin edilen yardımlar, 15 bin metrekarelik fuar alanında toplanıyor. Çeşitli illerden yola çıkan araçlar, çadır, elektrikli ısıtıcı, uyku tulumu, gıda, ilaç, temizlik ve tıbbi malzemeleri gibi yardımları fuar merkezine getiriyor.

Belediye ekipleri ve gönüllüler tarafından kaydedilen yardımlar, illerin ihtiyaçlarına göre tasnif edilip AFAD koordinasyonunda afetzedelere ulaştırılıyor.

Bazı bölümlerinde depremzedelerin de konakladığı fuar alanına, Türkiye’nin dört bir yanından yardımlar gelmeye devam ediyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.