EMEKLİLER SEÇİM DEĞİL GEÇİM DERDİNDE

Yayınlama: 29.03.2024
A+
A-

Enflasyon süreci her geçen gün bir bölümü vurmaya devam ediyor. Asgari ücretliler, emekliler, işçiler, emekçi insanlar herkes.. her gruptan insan mevcut enflasyona kurban gitmeye devam ediyor. Birleşik Kamu-iş Konfederasyonundan yapılan açıklamaya göre enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında sefalet düzeyine inen maaşların ülkenin en önemli gündemi olduğu belirtilerek açıklamada, “Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; kamu emekçilerini yoksulluğa, asgari ücretlileri, emeklileri açlığa mahkum eden mevcut iktidara karşı yurttaşlar adına taleplerimizin seçim değil geçim derdi olduğunu belirtiyoruz” denildi.
Süreç yönetiminde Ekonomik krizin doruğa ulaştığı ve yıkıcı etkilerinin ciddi şekilde hissedildiği yıllar geride kalmamış işçi, memur ve emeklilerin yıllık zam oranları, büyük ölçüde açlık ve yoksulluk sınırı altında kalmıştır. Temel tüketim ürünlerine peş peşe gelen zamlarla halkın satın alma gücü daha önce hiç olmadığı kadar düşmüştür.
Siyasal iktidarın 22 yıllık politikaları ülkemizi iflasın eşiğine getirmiştir. Ekonomi her geçen gün kötüye gitmekte, art ardına gelen zamlar ocakları söndürmüştür. kamu- iş federasyonun açıklaması emeklileri ve emek işçilerini destekler nitelikte olmuştur. Emekliler maaşlarında iyileştirme istemektedir. En azından asgari ücrete yakın olmaları maaş konusunda yüzlerini güldürücektir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.