“EĞİTİM ÇALIŞANLARININ CAN GÜVENLİĞİ ARTIK BİRİNCİ ÖNCELİK OLMALIDIR”

“EĞİTİM ÇALIŞANLARININ CAN GÜVENLİĞİ ARTIK BİRİNCİ ÖNCELİK OLMALIDIR”
Yayınlama: 09.05.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana’da Eğitim ve Bilim Gücü Sendikası,  eğitim çalışanlarını  karşılaştığı şiddet olaylarına dikkat çekmek ve bu soruna çözüm bulunması için Adana Valiliğinde önünde bir araya gelerek basın açıklaması düzenlediler. Basın açıklamasına çok sayıda öğretmen katıldı. Basın açıklamasını Eğitim  Bilim ve Gücü Sendikası Adana Şube Başkan Yardımcısı Yusuf Koçak okudu.

Adana Şube Başkan Yardımcısı Yusuf Koçak, “Bugün burada, Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışmasa Sendikası olarak bir araya gelmemizin sebebi, eğitim çalışanlarını  karşılaştığı şiddet olaylarına dikkat çekmek ve bu soruna çözüm bulunması için sesimizi duyurmaktır” dedi.

“EĞİTİM ÇALIŞANLARI OLARAK, ARTAN ŞİDDET VAKALAR KARSISINDA SESSİZ KALMAYI REDDEDİYORUZ”

Yusuf Koçak basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İstanbul’da okulda uğradığı silahlı saldırı sonucu vefat eden Okul Müdürümüz Sayın İbrahim Oktugan’ a Allah tan rahmet, ailesi, sevenleri ve eğitim camiamıza baş sağlığı diliyoruz. Eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, idareciler ve eğitim çalışanları olarak, artan şiddet vakalar karsısında sessiz kalmayı reddediyoruz. Son dönemde eğitim kurumlarında yaşanan şiddet olaylarının artması, sadece bireysel değil, toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Eğitim çalışanlarına yönelik yapılan fiziksel ve sözlü saldırılar, sadece çalışanların sağlığını tehdit etmekle kalmıyor, aynı zamanda öğrenci ve velilerin de güvenliğini tehlikeye atıyor. Milli Eğitim Bakanlığına sesleniyoruz: Eğitim çalışanlarının can güvenliği artık birinci öncelik olmalıdır.”

“EĞİTİM ÇALIŞANLARININ HAKLARINA SAHİP ÇIKMA VE SESİMİZİ DUYURMA ADINA BİR ADIMDIR”

Yusuf Koçak öğretmenlere yönelik yaşanan şiddete değinerek şunları söyledi:

“Gerekli önlemlerin alınması ve şiddetin her türlüsüne karşı sıfır tolerans politikasının benimsenmesi gerekmektedir. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin ciddiyetinin farkında olduğumuzu ve bu sorunun çözümü için adim atılması gerektiğini vurguluyoruz. Eğitim çalışanlarının insanca yasayabilecekleri bir çalışma ortamı sağlanmalı ve hak ettikleri değeri görmelidirler. Eğitim Gücü Sen olarak, 9-10 Mayıs 2024 tarihinde iki günlük is bırakma eylemi gerçekleştireceğimizi duyuruyoruz. Bu eylem, eğitim çalışanlarının haklarına sahip çıkma ve sesimizi duyurma adına bir adımdır. Bu basın açıklamasıyla, Eğitim Çalışanlarına Şiddet Yasasının bir an önce çıkarılmasını  talep ediyoruz. Okullarımıza yeterli sayıda güvenlik görevlisi temin edilmesini istiyoruz. Bu yasal ve somut adımlar atılmadan, eğitim alışanlarının güvenliği sağlanamaz. “Yarın da sen olabilirsin, öğretmenim” diyerek, hepimizin bu tehlikelere karşı savunmasız olabileceğini hatırlatıyorum. Hiçbirimiz bu tür bir tehlike ile yüz yüze kalmayı hak etmiyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.