EĞİTİM BİR-SEN ADANA ŞUBESİ GELENEKSEL 15. BASIN BULUŞMASINI YAPTI

EĞİTİM BİR-SEN ADANA ŞUBESİ GELENEKSEL 15. BASIN BULUŞMASINI YAPTI
Yayınlama: 22.01.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının tamamlanması başta olmak üzere eğitim gündemine dair değerlendirmelerde bulunmak için Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi tarafından olan geleneksel 15. Basın buluşmasını Adana Öğretmen Evinde gerçekleştirdi. Düzenlenen basın buluşmasına çok sayıda gazeteci katıldı.

Eğitim Bir- Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, “Bugün bizim için çok önemli bir gün. 15 Basın buluşmasını gerçekleştiriyoruz. Sizlerle istikrarlı bir şekilde bu buluşmamızı gazeteci arkadaşlarımızla devam ettiriyoruz. Bu bizim açımızdan kurumumuz açışından çok kıymetli” diyerek ifade etti.

Sezer konuşmasında 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından bahsetti; “ Tabi Adana’mızda bugün sizlerle bir arada olmamızın sebebi 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci yarı yılını tamamlamış durumdayız. Bununla ilgili bir değerlendirme yapacağız. Ama ondan önce 2023-2024 eğitim öğretim yılına başladığımda sizlerde takdir ederseniz ki hem valimizin hem dört merkez ilçemizdeki kaymakamlarımızın değişmiş olması, il milli eğitim müdürümüzün bazı ilçelerdeki milli eğitim müdürlerinde değişiklik olması bizim çok hızlı bir şekilde uyum sağlanmaya çalışıldı. Gelinen nokta itibarı ile baktığımızda eğitim öğretim yılı değerlendirmemizde tabi yaz döneminde milli eğitim bakanlığında da değişiklikler olması bunların her birinin bir araya getirilip senkronize olması bu çok kıymetliydi. Bu sene geldiğimiz noktada 1.dönemin olumlu bir gidişat olduğunu görüyoruz. Tabi biz eğitim bir-sen olarak yetkide 9. Yılımızı istikrarlı bir şekilde devam ettiriyoruz.  Yetkimizi devam ettirirken bunun yanında Türkiye genelinde baktığımızda da ciddi bir üye çalışması noktasında Eğitim Bir- Sen Adana şubesi olarak özellikle hem sayı bakımından hem de genel gidişat bakımından çok güzel çalışmalarımız oldu. Eylül ayıda eğitim ve öğretim yılı başında da Türkiye genelinde bir ayda 1 eylül 30 eylül arasında 771 üye gerçekleştirdik. Yeni üye kazandırdık.”

Türkiye genelinde 150’ye yakın şubelerinin bulunduğunu belirten Sezer, “Bu şubeler arasında 2023 yılının nisan, mayıs ve haziran ayının Türkiye genelinde yine ilk 5’i sıraları aldık. Bu sene 2024 yılının ilk banka promosyon anlaşmasını Milli Eğitimde yaptık. Sarıçam ilçe milli eğitimde  yetkili olmamız dolayısıyla 5 bin lira üzerinden ilk promosyon anlaşmamızı da imzalamış olduk” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.