DÜNYANIN EN PAHALI YEMEĞİ…

Yayınlama: 22.01.2024
Düzenleme: 15.01.2024 16:04
A+
A-

Dünyanın en pahalı yemeklerinden biri İstakoz…

Yakalanması, pişirilmesi ayrı bir vahşet.

İstakoz…çoğunlukla mavi ve yeşil renklidir. Omurgasız bir hayvandır…Onları kırmızı biliyor olma sebebimiz, pişirildikten sonra bu rengi almalarıdır. İstakozun kabuğundaki kırmızı hariç tüm pigmentler ısıya maruz kalınca yok olur .Bu nedenle İstakoz pişirildiğinde kırmızı bir renk alır.

Istakozlar en savunmasız ve kaçma yeteneği en zayıf olan canlılardan biridir. Bu yüzden yakalanırken hiç karşı koymazlar. Her canlının kendini savunma hakkı vardır. Ama istakozların yok sayılır. Öldürülüp pişirilirse, zehirli kanı etine bulaşır bu yüzden canlı canlı haşlanarak kanındaki zehiri yok edilir.

Normalde ses çıkaramayan istakozlar, kaynarken canları o kadar yanar ki ,  acıdan kıskaçları şiddetle birbirine vurur .Bu yüzden kıskaçları bağlanır ve arasına kumaş konulur.

Aslında bu dünyada hiçbir şeyden emin olmazsınız ancak ben şundan eminim ki karun kadar param olsa ,hanlarım, hamamlarım, plazzalarım olsa ,yine de bir restorana gidip ,özgür irademle ve ağız tadıyla bir istakoz yiyemeyeceğimden eminim .Birazcık empati kurabilen herkesin aynı şekilde düşünmesini beklemek ise sanırım iyimserliğin en saf hali olsa gerek.

‘’-İnsanoğlu en vahşi yaratıktır’’ sözü, bazı durumlarda gerçekliğin en yalın haline karşılık gelebiliyor.

(Alıntıdır)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.