Dt.Alper:Yüreğirli hizmet bekliyor

Dt.Alper:Yüreğirli hizmet bekliyor
Yayınlama: 19.09.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Sema Başaran –Toros Gazetesi Genel Koordinatörü İnci Yılmaztürk’ün hazırlayıp sunduğu, Toros TV Youtube kanalında yayınlanan Yerel Gündem Programı’nın bu haftaki konuğu İYİ Parti Yüreğir Belediye Başkan A.Adayı Diş Hekimi Bülent Alper oldu.

DÖRT YILDIR SAHALARDA

A.Adayı olarak dört yıldır sahalarda olduğunu belirten Dt.Alper, “Bitemeyen enerjimizle Yüreğir’in geleceği için 4 yıl önce yola çıktık. Tabii ki Yüreğir’in dertleri çok. Yola çıktığımız günden bu yana yapılan hizmetler için teşekkür ediyoruz.Fakat, senelerdir birikmiş sorunlar var. Bu soruların çözülmesi kolay değil ancak, kentsel dönüşümler çok yavaş ilerliyor. İnsanlar bu konuda mağdur. Yüreğir Türkiye’de 42 vilayetten büyük bir ilçe. Yüreğirli vatandaşlarımız da kentsel dönüşümlerde hak kaybına uğruyor. Bildiğiniz gibi kira fiyatları da aldı başını gitti. Hem bu arada belediyenin aldığı %15

Oranı, ciddi bir rakam. Biz her zaman şunu söylüyoruz. Biz emlakçı değiliz ama,  belediye olarak kısmet olur o koltuğa oturduğumuz zaman, biz oradaki kişilerin zamanında alnının teriyle aldığı arsalarına, binalarına birebir değerini vereceğiz. Hiç kimsenin tek santim bile kaybı olmayacak” dedi.

GÖÇMEN SAYISI ÇOK ARTTI

Yüreğir halkının hizmet beklediğini söyleyen Dt.Alper, “Yüreğir’in nüfusu da birçok vilayetten daha fazla. Yüreğirli yıllardır hizmet bekliyor. Köyden mahalleye dönüşen mahalle sayısı da çok fazla. Yüreğir vatandaşlarımızın ekonomik olarak zorlandığı bir ilçe. İş alanları az olduğu için başka ilçelere gitmek zorunda kalıyorlar. Ulaşım bu nedenle Yüreğir’de başlı başına bir problem. Yollar, kaldırımlar yok. Yıllardır nitelikli göç verip, niteliksiz göç alıyor. İlçemize iltica eden göçmenlerin sayısı, ilçenin yüzdelik kapasitesini doldurdu. Bu sadece kayıtlı olanların sayısı. Bir de Yüreğir’de kaydı olmayanları düşünürsek, Yüreğir’in aldığı göçü düşünmek bile istemiyorsunuz. Adana, sadece Çukurova ve Seyhan’dan ibaret değil. Ev kiraları da ucuz olduğu için, iltica eden göçmenlerin de tercihi Yüreğir oluyor” diye konuştu.

YÜREĞİR’İN KÖKENİ ÇİFTÇİ AİLELERDİR

Yüreğir’in geçmişinin çiftçi kökenli ailelere dayandığını anlatan Dt.Alper, “Yüreğir’in çiftçisi de ekonomik olarak sıkışmış durumda. 14-15 liraya pamuk satıyorlar. Pamuğu prim yapar mı diye bir müddet depolarda beklettiler.Tam tersine pamuğun fiyatı artacağına geriye düştü.Limon dalında 3 liraya satılıyor, alıcı yok.Mısır, tücarra 5 liradan satılıyor.Diğer taraftan çiftçinin mazota, gübreciye, ilaççıya, ticaret yaptığı herkese borcu var.Çiftçi ürününü sattığı zaman bile maliyetini kurtaramaz hale geldi.Geçmişte tarlalar icara verilirdi, hem kiraya veren, hem de ekip-diken aileler kazanırdı.Şimdi ikisi de kazanamıyor, zarar ediyor.”dedi.

Yüreğirli esnafın da dert küpü olduğunu belirten Dt.Alper, “Esnafın depoları bomboş. Sattığı malı yerine yeniden koyamıyor.Ardı ardına kepenk kapatıyor.Yüreğir’de çiftçi kazanamazsa hiç kimse kazanamaz.Diğer yandan belediyeye alınan işçilerin çoğu Yüreğir’den değil.Vatandaş sürekli bu durumu şikayet ediyor.Tabii bir de geçmiş dönemde bir 4 katına varan bir personel söz konusu.Yani 4,5 sene öncesine göre 300 olan personelin binleri geçtiğini biliyoruz. Belediyenin 50 milyon devirle alınan bir kasası vardı.Şimdi ise bir yıllık bütçe kadar borçlandığını biliyoruz. Bunun yanında satılan TOKİ’deki evleri, iş yerleri, arsaları da notlarımızın arasında.”diye belirtti.

BELEDİYENİN GELİRİ HİZMETE HARCANMALI

Belediyeye sağlanan gelirler ile ilçeye yatırım yapılmasının daha doğru olacağını belirten Dt.Bülent Alper, “Keşke bunlarla yeni organize sanayileri, Yüreğir’de iş alanları açabilseydik. Yüreğir’in malları, sermayesi, keşke ekonomiye kazandırılsaydı. Sarıçam’da oto galeri sitesi var, niye Yüreğir’de yok? Mesela haklı olarak bir Oto Galericiler Sitesi’nin olması bir ekonomidir. Yüreğir çiftçi kökenlidir, yine bir büyükbaş hayvan alım satım yerimiz var, maalesef birçok şehirde bunun üstü kapalı. Hijyen koşullarında hizmet verirken, şu anda üstü açık insanların tuvalet imkanlarını bile kendi imkanlarıyla hallettiği bir hayvan alım satım pazarından bahsediyoruz. Yine hafta sonları açılan kuş pazarı diye adlandırdığımız ama, kuşun yanında birçok evcil hayvanın sahiplendirildiği pazarımız üstü açık, yağmur yağdığı zaman girmenize mümkün olmadığı bir yer. Bunlar hep yapılmamış olan şeyler. Yüreğir İlçemize yakışmıyor. Biz göreve geldiğimizde Yüreğir’in sorunlarını ve eksiklerini tek tek aşacağız” dedi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.