2024’TE ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLACAK MI ?

2024’TE ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLACAK MI ?
Yayınlama: 22.11.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Ümit Gül – Vatandaşların merakla beklediği gelecek yılın asgari ücret miktarı akıllara ara zammın olup olmayacağını getirdi. Milyonlarca çalışan 2024 yılında asgari ücretin ne kadar olacağını merakla bekliyor. Bu enflasyon sürecinde ara zam ihtimalinin ortadan kalkması mümkün mü? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısının ardından gazetecilere asgari ücretle ilgili açıklamada bulundu.

“YİNE TEK ZAM OLACAK ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete 2024’te tek zam yapılacağı mesajını verdi. Asgari ücrete 2022 ve 2023 yıllarında Temmuz ayında ara zam yapılmıştı. Bakan Işıkhan, ” Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz. İkinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü” ifadelerini kullandı.

“TESPİT KOMİSYONU ARALIK AYINDA TOPLANACAK”

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere, Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayında toplantı yapacak. 2024 asgari ücret rakamının ve kararların 31 Aralık’a kadar belirlenmesi bekleniyor.
Günümüzde Asgari ücret 11 bin 402 TL olarak uygulanıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.