ESKİ KİMLİKLERİNİ DEĞİŞTİRMEYENLER İÇİN SON GÜNLER

ESKİ KİMLİKLERİNİ DEĞİŞTİRMEYENLER İÇİN SON GÜNLER
Yayınlama: 12.12.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Ümit Gül – Kimlik ve ehliyetini değiştirmeyenler için süre azaldı. 2023 yılıyla birlikte, banka işlemleri için çipli kimlik zorunlu hale geldi ve eski kimliklerle artık bu işlemler yapılamıyor.

2023 itibarıyla, banka işlemleri için çipli kimlik zorunlu hale geldiği biliniyor. Yılın son 20 gününe girilirken, kimlik değişimi şu şekilde yapılır;

TC Kimlik kartlarının geçerlilik süresi 10 yıldır ve bu süre sona erdikten sonra başvuru üzerine yenilenir. TC Kimlik kartlarının üzerinde geçerlilik tarihi bulunmaktadır. Kimlik yenileme işlemleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecektir. Kimlik kartını yenilemek isteyenlerin, randevu alarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne başvurmaları lazım.

Randevu almak için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü web portalı veya Alo 199 numaralı Çağrı Merkezini arayabilirsiniz. Randevu gününde, eski kimlik ve biyometrik vesikalık fotoğraf ile nüfus müdürlüğüne gidilerek kimlik yenileme işlemi gerçekleştiriliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.