Doktorlar Gece Bacak Ağrısı İçin En İyi Uyku Pozisyonu Ortaya Çıkardı

Doktorlar Gece Bacak Ağrısı İçin En İyi Uyku Pozisyonu Ortaya Çıkardı
Yayınlama: 25.01.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Periferik arter hastalığından (PAD) veya diğer dolaşım sorunlarından şikayetçiyseniz, bunların yalnızca gün içinde yaşanan bir ağrı olmadığını bilirsiniz. Bu sorun çoğu zaman geceleri uyumayı da zorlaştırabilir. Bu da periferik arter hastalığı için en iyi uyku pozisyonunun ne olduğunu merak etmenize neden olabilir.

Damar cerrahı doktorlar şöyle açıklıyor; “Hafif ila orta dereceli PAH hastalarında bazen bacaklarda huzursuzluk olur veya dinlenme sırasında bacak krampları olur. Ve bazı uyku pozisyonlarının sorunu daha da kötüleştirebileceğini, geceleri bir o yana bir bu yana dönmenize neden olabilir.

İyi haber şu ki, daha sağlıklı bir şekilde ertelemek için yatma şeklinizi değiştirmeniz yeterli olabilir. Sinir bozucu bacak kramplarını ortadan kaldırmaya hazırsanız, periferik arter hastalığı için en iyi uyku pozisyonu ve bacak ağrısını hafifletmenin daha kolay yolları hakkında uzmanların neler söylediğini görün.”

Periferik arter hastalığı nedir?

Periferik arter hastalığı, kanı kalpten bacaklara ve ayaklara taşıyan damarların daralması veya tıkanması durumudur. “Dolaşımını engelliyor, dolayısıyla oraya yeterli kan gitmiyor” diye açıklıyor .PAD, arterlerde yağlı plak oluştuğunda gelişir. Doktorlar, bunun, bir kişinin kontrol edilemeyen yüksek kolesterolü, yüksek tansiyonu, diyabeti varsa veya sigara içiyorsa meydana gelebileceğini açıklıyor. Dahası herkesin periferik arter hastalığı riski zamanla artar. Doktorlar, “Yaşlandıkça atardamarlarımızda daha fazla plak birikintisi oluşur” diyor. Ancak menopoz sırasında östrojende meydana gelen düşüş, özellikle 50 yaş üstü kadınları PAH’a daha yatkın hale getirebilir. Nedeni? Yale araştırmacıları, hormonun vücudunuzdaki kan damarlarının daha rahat ve açık kalmasına yardımcı olduğunu söylüyor. Düştüğünde, periferik arter geliştirme olasılığınız hastalık artabilir.

Periferik arter hastalığının belirtileri nelerdir

PAD’in baldırlarınızda ve ayaklarınızda ağrıya, ağrıya, yanmaya, yorgunluğa ve rahatsızlığa neden olduğu bilinmektedir. Doktorlar, bunun bacak kaslarınıza ulaşan taze kan ve oksijen eksikliğinden kaynaklandığını açıklıyor. İlk başta semptomlar, bir süre yürüdükten veya ayaklarınızın üzerinde durduktan sonra ortaya çıkma eğilimindedir. Daha sonra dinlenmeyle yavaş yavaş rahatlarlar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.