Doğa yürüyüşünü sevenler için Karaisalı Kapıkaya Kanyonu

Doğa yürüyüşünü sevenler için Karaisalı Kapıkaya Kanyonu
Yayınlama: 15.07.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber ) Serdar Akın- Adana’nın Karaisalı ilçe sınırlarında yer alan doğa harikası Kapıkaya Kanyonunda tertemiz havası ve yürüyüş yerlerinde gezebilirsiniz.

FOTOĞRAF MERAKLILARI İÇİN İDEAL BİR YER

Karaisalı İlçesi sınırları içerisinde Kapıkaya Köyü’nde yer alan Kapıkaya Kanyonu, Adana’ya 72 kilometre, Karaisalı İlçe Merkezi’ne 5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Yaklaşık 200 metre yüksekliğinde olan kanyonun ortasından Niğde-Ulukışla’dan doğan Çakıt Çayı geçmektedir. Kapıkaya Kanyonu doğa yürüyüşü, yamaç tırmanışı ve fotoğraf meraklılarının mutlaka görmeleri gereken doğal bir güzelliktir. 7 bin 250 metre yürüyüş güzergahı bulunan kanyonun 400 metresinde güvenlik amaçlı korkuluk bulunmaktadır.

Hafta sonu temiz hava ve doğada ailece zaman geçirmek için ideal yer. Kanyon girişinde wc ve büfe, masa kiralanan yerler var. Kanyonun belli bir yerinde dere yatak değiştirdiği için sudan geçmek zorundasınız ve terlik götürmek faydalı olacaktır. Çünkü ayakkabı ile soğuk sudan geçerken kayma ihtimaline karşı genelde terlik veya su ayaykkabısı tercih ediliyor.

Bazıları kendi sandalye masalarını getirip suyun içine oturarak kanyonun keyfini çıkarıyorlar.. Kanyonun sonuna doğru asma köprüye gelmeden yiyecek masalar olan bir yer var. Büfe tarzı içecek ve sıkma satıyorlar.Bu geziye tedbir olarak yiyecek yanınızda olabilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.