BAŞKAN KARALAR, BASIN MENSUPLARI İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Karalar: Adana Büyükşehir Belediyesini Borç Batağında Çıkarıp Önü Açık Bir Belediye Haline Getirdik.

BAŞKAN KARALAR, BASIN MENSUPLARI İLE KAHVALTIDA BULUŞTU
Yayınlama: 23.01.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Melisa Karmış – Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, düzenlediği kahvaltıda basın mensupları ile bir araya gelerek tekrar başkan olursa geliştireceği projelerden söz etti. Karalar, “Adana’da hizmet imkânı bulmanın büyük sevinci içerisindeyim” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’da bir otelde düzenlediği sabah kahvaltısı programında basın mensupları ile bir araya geldi. Karalar tarafından düzenlenen programa başta Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir olmak üzere, çok sayıda basın mensubu katıldı. Kahvaltı programının hemen ardında basın açıklamasında bulunan Karalar, hem şu ana kadar yaptıkları projeleri anlatırken, hem de tekrar başkan olursa geliştireceği yeni projeleri aktardı. Karalar; “Sizler de biliyorsunuz ki Belediye Başkanlığının en sıkıntılı dönemine denk geldik. Dünya çapında büyük bir pandemi süreci ve maalesef ki büyük bir deprem atlattık. Hem pandemi hem de depremin üst üste olduğu bir Belediye Başkanlığı süreci daha önce hiç olmamıştı. Bunları yanı sıra ağır bir ekonomik tablo olması da işimi çok zorlaştırdı maalesef. Ama tüm bunların içerisinde Adana’ya hizmet etme imkânı bulmanın sevincini ve onurunu yaşıyorum. Eski dönemlerde yağmur yağdığında Adana’da sık sık neredeyse tüm caddeler göl olurdu. Adana’nın pek çok mahallesine yaptığımız yağmur suyu için alt yapı çalışmalarımızla artık sevgili Adanalılar caddelerin göle dönmesi tablosu ile kaşı karşıya kalmıyor. Adana cadde ve sokaklarına döktüğümüz asfaltlar, yapılan yollar ve 3 yeni alt geçitle Adana trafiğine önemli ölçüde rahatlama sağladık. Şu zamana kadar 5 yeni bulvar ve 3 yeni alt geçit yapan tek belediyeyiz. Bunların yanı sıra 221 adet bulvarı ve caddeyi de yeniledik. 81 yeni otobüs ve 310 iş makinesini belediyemizin bünyesine kazandırdık. Mesela Ahmet Zenbilci bulvarının sadece ismini bilirdiniz. İhaleye çıktı ve bulvarı bitirdik. Göl mahallesi bulvarını da aynı şekilde gerçekleştirdik. Bunlarla beraber üniversite bulvarı da hizmete açılmak üzeredir. Adana’ya hizmetimiz gelecek dönemde de hızla devam edecek. Yeni dönemde de 8 alt geçit yapmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÖYLE BİR MALİ DİSİPLİN SAĞLADIK Kİ BELEDİYE OLARAK KREDİ NOTUMUZ BB+ OLDU”

Yaptığı basın açıklamasında Adana için hayata geçirdiği projeleri aktaran Karalar, bunları yanı sıra borçlu aldıklarını belediyeyi tek düze çıkarıp son 5 yılda belediyenin 4 katı artan gelirini de dair bilgiler verdi. Başkan Karalar, “Adana için yaptığımız en büyük hizmetlerden biri Adana Büyükşehir Belediyesi’ni borç içerisinden kurtarıp, önü açık bir belediye yapmamızdır. Sağladığımız mali disiplin ile borcumuz gelirimizin 4 katı iken, şimdi gelirimiz borcumuzun 4 katı. Bu sebeple kredi notumuz yükseldi. Ülkenin ekonomik durumu her ne kadar kötü olsa da belediye olarak bizim kredi notumuz BB+ olduğu için artık kredi alabiliyoruz. Yani artık Adana için gerçekleştirilecek hafif raylı sistem projesi için krediyi yurt dışından alabileceğiz. Böylelikle projeyi de hayata geçerek Adanalıları ciddi anlamda rahatlatacağız.  Yıllardır komşu illerin aldığı ithalat kredilerini artık bizler alıyoruz. Bu sebeple Adana’nın vergi gelirini de ciddi anlamda arttırdık.” şeklinde konuştu.

“ADANAYA YAKIŞIR BİR OTOGAR YAPMAK İSTİYORUZ”

Artık oldukça eskiyen ve herkes tarafından eleştiri alan Adana otogarını yenilemek istediklerini aktaran Karalar, şunları kaydetti; “Adana otogarı herkes tarafından eleştiri alıyor. Aslında belediye olarak toparlanır toparlanmaz otogar konusunda bir proje hazırladık. Hazırladığımız bu proje ciddi anlamda ödüllük bir proje oldu. Ama Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Cumhur İttifakının oy çoğunluğu ile proje ret edildi. Bizler Adana yakışır bir otogar yapmak istiyoruz ve yeni dönemde de bu konuda çalışmalar sağlayacağız.”

Başkan Zeydan Karalar, yaptığı basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.