DİJİTAL MEDYA NEDİR?

DİJİTAL MEDYA NEDİR?
Yayınlama: 01.11.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Sevil Çakmak – Mersin Nihal Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Cumhuriyet’in 100.Yıl kutlamaları kapsamında “Atatürk ve Basın, Geleneksel Medya, Dijital Medya, İnternet Gazeteciliği ” konferansı  gerçekleştirildi.  Konferansa  Mersin İnternet Gazetecileri Derneği (MEİGDER) Başkanı A. Vahap Şehitoğlu ile Dernek Denetim Kurulu Üyesi Hatice Yardım  katıldı.

Nedir bu Dijital Medya?

Mersin İnternet Gazetecileri Derneği (MEİGDER) Dernek Denetim Kurulu Üyesi Hatice Yardım, “İyilik ve kötülüğünü bir tarafa bırakıp Teknolojinin ve Dijitalleşmenin, gazeteciliğin geleceğine yansımasını Dijital Medya ve İnternet Gazeteciliği ile göreceğiz” dedi.

Yardım, “Dijital medya, geleneksel medya araçlarının üretim, depolama ve yayılmasını kolaylaştıran ve aynı zamanda bu medya unsurlarının soyutlaşmasını sağlayan teknolojiler bütünüdür.

Dijital medyanın gelişimi, insanların iletişim kurma şekillerinde büyük değişikliklere yol açmıştır. Dijital medya türleri arasında internet, sosyal medya, cep telefonları ve bilgisayarlar sayılabilir. Bu araçlar sayesinde, insanların haberleşme, bilgi paylaşımı ve işbirliği yapma imkânları artmıştır” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.