Demirçalı: “Yüreğir’e Hizmet Bizim İçin Şeref Meselesidir”

CHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı Gazetemize Ziyarette Bulundu

Demirçalı: “Yüreğir’e Hizmet Bizim İçin Şeref Meselesidir”
Yayınlama: 22.03.2024
Düzenleme: 22.03.2024 17:00
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Melisa Karmış – CHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı gazetemiz Toros’a ziyarette bulundu. Yüreğir’in her noktasına dokunarak seçim çalışmalarına hızla devam ettiğini kaydeden Demirçalı; “31 Mart’ta Yüreğir’in otuz yıllık terk edilmişliğine son vereceğiz” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı gazetemize ziyarete bulundu. 31 Mart’a yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala seçim çalışmalarına hızlı bir tempoda devam ettiklerini belirten Demirçalı, “Adaylığım geç açıklansa da Yüreğir’i tanıyan, Yüreğir’de yaşamış biri olarak avantajımızı kullanarak hızla çalışmalarımıza başladık. Şu an için çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Yüreğirli vatandaşlardan çok olumlu dönüşler alıyoruz. İnşallah 31 Mart’ta da bu çalışmalarımızı zafer ile taçlandıracağız.” ifadelerini kullandı.

YÜREĞİR ÖZ EVLADI GİBİ BENİ BAĞIRINA BASTI

Yüreğir’in her karışını adım adım gezen, girilmedik mahalle, konuşmadık vatandaş bırakmadıklarını dile getiren Demirçalı sözlerine şu şekilde devam etti; “Seçime sayılı günler kaldı ve çalışmalarımız il günkü yoğunluğu ile sıkı bir şekilde devam ediyor. Yüzlerce arkadaşımızla birlikte saha çalışmaları gerçekleştiriyor ve her Yüreğirli vatandaşımıza ulaşmaya, onları dinlemeye çalışıyoruz. Biz bu yola çıkarken Yüreğir’e bir vefa borcumuz var diye çıktık. Sokaklarda gezerken de bunu daha iyi görüyorum ki Yüreğir vefanın en güzelini hakkediyor. Yüreğir’e hizmet benim namus borcumdur. Ben başkanlık peşinde koşan biri değilim. Yüreğir’e olan hayallerimin peşindeyim. Çukurova gibi Seyhan gibi ilçelere de aday olabilirdim. Çünkü ben kolay olanı yapmanın bir başarı olmadığını zor yapmanın bir başarı olduğunu biliyorum. Yüreğir’de mazlum bir halk var.  Bende bu sebeple Yüreğir’e hizmet etmek istediğimi, Yüreğir adayı olacağımı 1 yıl önceden açıkladım. İnşallah 31 Mart’ta Yüreğir’in otuz yıllık terk edilmişliğine son vereceğiz. Yüreğirli vatandaşlarda bu konuda son derce kararlı.”

“YÜREĞİR GERÇEK ANLAMDA KENTSEL DÖNÜŞÜM YAŞAYACAK”

Yüreğir’in son otuz yıldır kaderine terk edildiğini ve halkın mazlumlaştırıldığını vurgulayan Demirçalı, Yüreğir’i daha yaşanabilir, daha güçlü bir ilçe haline getirmek için çalışacaklarının altını çizdi. Demirçalı, “Ben her şeyden önce Yüreğir’de mazlum halk için aday oldum. Bu vatandaşlar yıllardır cezalandırılıyorlar. Yüreğir özel okulu olmayan tek merkez ilçe. İnsanlar çocuklarını okutmak için kalifiye göç ediyorlar. Bunların yanı sıra Yüreğir’de ciddi bir imar ve kentsel dönüşüm sıkıntısı var. Bu zamana kadar Yüreğir’de kentsel dönüşüm anlamında çok yanlış uygulamalar olmuş. 40 yıldır inşaat sektöründe hizmet veren biri olaraktan bunu bariz bir şekilde görebiliyorum. Yüreğir’de farklı farklı düzenlemelerde ortaklık payı dediğimiz DOP kesintiler oluşmuş. Başkan olduğumuz da inşallah bunları düzelteceğiz. Tekrar Yüreğir’de kentsel dönüşüme başlayacağız. Çünkü kentsel dönüşüm kendiliğinden olmaz. Bu işin bir altyapısı var ve imar uygulaması yapılması lazım. Şu anda Yüreğir’in her tarafta imar durdurulmuş durumda. Çünkü yanlış yapmışlar. Bunu kendileri de biliyor. Yüreğirli kendine şunu sorsun. Beş yıldır mevcut koltukta oturan başkan Yüreğir’de ne yaptı? diye. İşte o zaman hiçbir şey yapmadığını görecekler” şeklinde konuştu.

“YÜREĞİR BELEDİYESİNİ BORÇ BATAĞINA SOKTULAR”

Yüreğir’in en önemli sorunu olan imar ve kentsel dönüşüm sorunlarına değinen ve bu hususta ciddi projeler hazırladığını kaydeden Demirçalı, beş yıl önce borcu olmayan Yüreğir Belediyesinin şu an bir milyar TL’ye yakın borcu olduğu ve belediyede çalışan memurların promosyonlarının ödenmediği iddialarında bulundu. Ali Demirçalı, “Yüreğir Belediyesi seçime günler kala ihale açarak, belediye arsalarını satmaya çalışıyor. Bunun yanı sıra araçları da satıyorlar. Belediye yaklaşık bir milyar TL borçlanmış durumda. Giderken, ne satarsak anlayışı ile hareket ediyorlar. Maalesef ki Yüreğir’e beş yılda bir tane kreş bile yapılmadı. Aslında Yüreğir’e hizmet yapılmadığını Yüreğir halkının tamamı da biliyor. Yüreğir’de sadece kaos yaratıldı. Hiçbir gencimiz, öğrencimiz, kadınlarımız için en ufak proje geliştirmediler. Resmen Yüreğir’i kaderine terk ettiler. Yüreğirli vatandaşlarımız şunu bilsin ki Yüreğir bugüne kadar ne hizmet aldıysa bizler başkan olduğumuzda o hizmetin altı, yedi katı daha fazla hizmet alacak. Bundan hiç şüpheleri olmasın” dedi.

CHP Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, 25 Mart 2024 Pazartesi Günü Saat 12:00’da TOROS TV’nin Youtube kanalından yayınlanan, Toros Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İnci Yılmaztürk’ün hazırlayıp sunduğu Yılmaztürk ile Yerel Gündem programının konuğu olacak. Yerel Gündem programının konuğu olacak olan Demirçalı, Yüreğir hakkında ve seçim süreci hakkında merak edilen soruları yanıtlayacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.