DEPREMDEN ETKİLENEN İŞLETMELERE 450 MİLYON DOLAR DESTEK

DEPREMDEN ETKİLENEN İŞLETMELERE 450 MİLYON DOLAR DESTEK
Yayınlama: 16.11.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – KOSGEB Başkanı Serdar İbrahimcioğlu ve KOSGEB Adana İl Müdürü Mehmet Eren Adana Ticaret Odası’nı ziyaret etti. ATO Başkanı Yücel Bayram ile görüşen İbrahimcioğlu, ziyarette KOSGEB tarafından deprem bölgesinde, depremden etkilenen işletmelere verilecek destekler hakkında bilgi verdi. 

ADANA İŞLETMELERİ DEPREMDEN CİDDİ ORANDA ETKİLENDİ

Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, ‘’ Bölgemizde yaşanan deprem felaketinden dolayı ilimiz diğer iller kadar ticari olarak etkilenmiştir. Adana’da ağır ve orta hasarlı birçok bina bulunduğunu ve bu binaların altında faaliyet gösteren işyerlerinin taşınmak zorunda kaldığını, iş yapamaz durumda olduğunu ve ciddi gelir kaybına uğradığını ifade etti. KOSGEB’in işletmeler için sağlayacağı 450 milyon dolarlık destekten dolayı KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu’na Üyelerimiz adına teşekkür ediyorum, 200 bin lira ile 750 bin lira arasında değişen rakamlarda yararlanacak olması firmalarımız için cansuyu olacaktır. Üyelerimize KOSGEB’in sunduğu destekleri her zaman duyuruyoruz. Üyelerimizden bu destek paketine şartları uyanların başvuru yapması çarkların dönmesine imkân sunacaktır.  ’’ dedi.

100 BİN İŞLETMEYİ BU DESTEKTEN FAYDALANDIRMAK İSTİYORUZ

ATO ziyareti esnasında 450 milyon dolarlık destek paketi hakkında bilgi veren KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu,’’Başvuruların hızla onaylıyoruz. Başvuruların tamamı online olarak alınıyor. Ödemeler taksitsiz bir şekilde hesaplara yatırılacak. Buradaki amacımız, 100 bin işletmeyi bu destek paketinden istifade ettirmek’’ dedi. Ticaretin çarklarının dönmesi için canlanma desteği diyoruz. Bu destek; mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeleri memnun edecek. 450 milyon dolarlık finansman, bölgenin tamamına girmiş olacak. Faizsiz bir destek paketini, depremzede KOBİ’lerimize sunmuş olacağız. Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler bu paketten faydalanabilecek. Bu proje ile depremden etkilenen KOBİ’lerin yaralarını saracağız. 450 milyon dolarlık bir kaynağı işletmelerimizin emrine sunuyoruz. KOBİ’lerimizi ilk 24 ayı geri ödemesiz olan tamamen faizsiz bu destekten yararlanmaya davet ediyorum. İnternetten başvuruları alıyoruz. İl Müdürlüklerimizdeki personelimizden firmaların destek hakkında bilgi edinmesi mümkündür’’ dedi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.