DEMOKRATİK SOL PARTİ 38 YAŞINDA

DEMOKRATİK SOL PARTİ 38 YAŞINDA
Yayınlama: 14.11.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Demokratik Sol Parti (DSP)’nin kuruluşunun 38. yıl dolayısıyla Adana İl Binasında bir kutlama gerçekleştirildi.

Partililerin bir araya geldiği kutlama da DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın il başkanlığına gönderdiği ve okunmasını istediği mesajı DSP Adana İl Başkanı Erhan Saltuk partililerine aktardı.

Başkan Saltuk Genel Başkan Aksakal’dan gelen mesajı aktarırken şu ifadelere yer verdi:

“Genel Başkanımız ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Önder Aksakal’ın Demokratik Sol Parti’nin 38. inci kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklama şu şekildedir:

‘Ne ezilen ne ezen, insanca hakça bir düzen’ düsturuyla yola çıkmış bir devlet adamının, Bülent Ecevit’in kuramsallaştırdığı düşüncenin vücut bulduğu Demokratik Sol Parti 14 Kasım 198 tarihinde, 38 yıl önce bugün Türk siyasetinde yer aldı ve bu süre zarfında sadece Türkiye’de değil dünya siyasetinde de belirleyici rol üstlendi.

2002 yılında karşılaştığı sivil darbe ile parlamentodan uzaklaştırılmış olsa da inançla verdiği emek mücadelesini örgütlerinin sarsılmaz iradesiyle kararlılıkla bugünlere taşımış ve 20223 seçimlerinde bir kaç daha Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil hakkını elde etmiştir.

3 Aralık 2023 tarihinde toplayacağımı “İnanç, Emek, Mücadele ve İrade Kurultayı” sonrasında 31 Mart 2024 Yerel Seçimleriyle bu başarımızı daha da yükseğe taşımakta kararlıyız.

Demokratik Sol Parti olarak Cumhuriyetimizin birinci asrını geride bıraktığımız yeni yüzyılımızda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda, kurucumuz ve demokratik solun kuramcısı Onursal Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in ışığında emeğin hak mücadelesini şanla, şerefle sürdüreceğiz. 38.inci yaşımız kutlu olsun!”

Daha sonra DSP’liler hep birlikte pasta keserek 38.inci yaş dönümünü kutladılar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.