Demirçalı: Rakiplerin Bakanları Varsa, Bizimde Yüreğirli Halkımız Var

CHP Yüreği Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı Toros TV’nin Canlı Yayın Konuğu Oldu

Demirçalı: Rakiplerin Bakanları Varsa, Bizimde Yüreğirli Halkımız Var
Yayınlama: 26.03.2024
Düzenleme: 03.04.2024 17:32
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Melisa Karmış – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı Toros TV’nin canlı yayın konuğu oldu. 31 Mart Seçimlerine kısa süre kala merak edilen soruları yanıtlayan Demirçalı; “Rakip adayın bakanları varsa benim deorada Yüreğirli halkım var, Onun için Yüreğir halkı en doğru kararı 31 Mart’ta verecek ve kendi evladını yedirmeyecekler. dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı, Toros TV’nin Youtube kanalında yayınlanan Toros Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İnci Yılmaztürk’ün hazırlayıp sunduğu Yılmaztürk ile Yerel Gündem programının canlı yayın konuğu oldu. Seçim çalışmalarının hızla devam ettiği bu süreçte Yüreğir ile alakalı merak edilen soruları Yerel Gündem programında cevaplayan Demirçalı, Yüreğir’i karış karış gezdiğini ve bunun sonunca olumlu dönüşler aldığını kaydetti. Demirçalı, “Yüreğir’e halk karar verdi ve Ali Demirçalı diyor. Ben dolaştığım tüm mahallelerde bunu görüyorum. Bir Yüreğirli olarak Yüreğir’in sorunlarını yakinen biliyorum. Bugüne kadar Yüreğir’in yolunu bilmeyen, orada ki yoksulluğu, işsizliğin, çarpık yapılaşmanın ne anlama geldiğini bilmeyen, çocukların yatağa aç girdiğinin farkında olmayan bakanlarımız, bugün nedense Yüreğir’i su yolu yaptılar. Biri gidiyor, biri geliyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, kim gelirse gelsin Yüreğir artık kararını verdi. Yüreğir bize, kendi öz evladına sahip çıkıyor. Benim iktidar cephesinden bir tane rakibim yok. Bakanlar, müsteşarlar, genel müdürler gibi birçok rakibim var. Yüreğir’e uğrayan bakanlar böylece Yüreğir’in nerede olduğunu öğrenmiş oldular ve burada insanların nasıl bir hayat sürdüklerini öğrenmiş oldular. Ben onların yerinde olsam Ankara’ya gider, bu halk için ne yapacağımın hesabını yapardım. Yüregir’de servis ücreti ödenemediğinden çocuklar okula gidemiyor. Yüreğir’in en büyük sorunlarından biri uyuşturucu bağımlılığı. Hükümet bunun farkında değil ya da bilerek göz yummuş. Çocuklarımız okula gidemiyor, eğitim alamıyor. Bunun kimse farkında değil.  Bunun için Yüreğir halkı, kendini unutan bu bakanların yöneticilerin 31 Mart’ta cezasını kesecek.” ifadelerini kullandı.

“YÜREĞİR KART UYGULAMASI İLE ÇOCUKLARIMIZ YATAĞA AÇ GİRMEYECEKLER”

Katıldığı canlı yayın programında Yüreğir için gerçekleştireceği projeleri aktaran Demirçalı, Yüreğir Kart uygulamasından bahsetti. Yüreğir Kart uygulaması ile hiçbir çocuğun aç karnına yatağına girmeyeceğinin altını çizen Demirçalı, sözlerine şu şekilde devam etti; “Yüreğir yoksulluk seviyesi yüksek bir ilçemizdir. Bu sebeple Yüreğir Kart uygulaması ile vatandaşlarımıza bu konuda destek olacağız. Özellikle çocuklarımız yataklarına aç girmesinler diye Yüreğir Kart uygulamasını hayata geçireceğiz. İhtiyacı olan ailelerden bu kartı sadece kadınlarımıza vereceğiz. Kadınlarımız bu kart ile Yüreğir sınırları içerisinde market, manav, bakkal vs. gibi yerlerden alışverişlerini yapacaklar. Sadece Yüreğir ile sınırlandırmamızın sebebi Yüreğir esnafının da kazanması içindir. Böylelikle hem Yüreğirli esnafta kazanacak ve eleman çalıştırma imkânı bulacak. Çünkü Yüreğir’de ciddi bir istihdam sorunu bulunmakta. Esnafla kazanırsa yanlarından daha fazla eleman çalıştırabilirler. Böylelikle istihdam açısından da katkı sağlamış oluruz bu uygulama sayesinde”

“KADINLARIN TOPLUMDA Kİ YERİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Projelerini anlatan Ali Demirçalı, kadının toplumda ki yerini güçlendirmek için çalışmalar yapacaklarına dikkat çekti. Demirçalı, “Kadınlarımızın özellikle, toplumda ki yerini güçlendirmek için her türlü desteği vereceğiz. Onların el emeği göz nuru ürünlerine alım garantisi verip, üretmiş oldukları ürünlerin pazarlamasını bizler yapacağız. Semt pazarlarında kadınlarımıza tezgâh vererek ürünlerini satabilme imkânı vereceğiz. Kadının mutsuz olduğu toplum da her daim mutsuzdur. Hiçbir kadın, kocasının, babasının, abisinin eline bakmamalı. Tüm kadınlarımızın ekonomik bağımsızlığı olmalı. Karalarını özgür ve mutlaka sorgulayarak vermeli. Çünkü bizleri de yetiştiren bugün getiren kadınlarımızdır. Yüreğir ilçesinde eğitim seviyesi çok düşük maalesef. Kadınlarımız için meslek kursları vereceğiz. Mutlaka onları meslek sahibi yapacağız. Mutlaka onları üretime dahil edeceğiz. Bizler üretmeden Yüreğir’de ki bu yoksulluğu, bu işsizliği yenemeyiz. Sadece kadınlarımızı değil, ara eleman sıkıntısı da var. Orada ki pek çok gencimizi de meslek edindirme kurslarında yetiştireceğiz. Şu seçim sürecinden sonra her şeyi bir bir hayata geçirmeye başlayacağız.” şeklinde konuştu

“TÜM YATIRIMCILARI YÜREĞİR’E DAVET EDECEĞİZ”

Yüreğir’de ki işsizliğin hat safha da olduğunu ve başkan olduğu takdir de bu konuda hızla çalışmalar gerçekleştireceğini dile getiren Demirçalı, tüm yatırımcıları Yüreğir’e davet edeceğini kaydetti. Ali Demirçalı, “Yüregir’de işsizlik maalesef ki hat safhada. Başkan olduğumuz takdir de tüm yatırımcıları Yüreğir’ e davet edeceğiz. Yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayacağız. Fakat bunu, çalıştırdığı personellerin yüzde sekseninin Yüreğirliolması şartıyla yapacağız. Bugün Yüreğir Belediyesinde çalışan personellerin yaklaşık yüzde sekseni Çukurova Seyhan ve daha uzak ilçelerde yaşayan personeller olasını hiçbir Yüreğirli kabul etmez.  Bizler seçildiğimiz zaman özellikle, Yüreğir belediyesinde çalışacak tüm personellerin Yüreğir’de yaşıyor olmasına dikkat edeceğiz.”

“YÜREĞİR’İ BÜYÜK BİR ŞANTİYEYE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Yüreğir’in en büyük sıkıntılarından biri olan kentsel dönüşüm ve çarpık kentleşme sıkıntılarına değinen Demirçalı, Yüreğir’i kısa bir süre içerisinde büyük bir şantiyeye dönüştüreceğini kaydetti. Ali  Demirçalı, “Yüreğir’de ki çarpık yayılma çok fazla. Bütün mahallelerde imar sorunu var. Adil bir düzenleme olmamış maalesef ki. Biz geldiğimizde eşit ve adil DOP dediğimiz yöntemle tüm mahallelerde ki haksızlıkları gidereceğiz. Hızlı bir şekilde bu düzenlemeleri hayata geçirip, bütün Yüreğir’in mahallerini imara açacağız. Böylece kentsel dönüşümü başlatmış olacağız. Yüreğir’in çehresi çok hızlı gelişecek. Onun için bizim bir an önce Büyükşehir ile birlikte Yüreğir’de ki tüm mahallelerde imar uygulamasını hayata geçireceğiz. Bütün mahallelerde düzenlemelere gideceğiz. Yüreğir’de farkı noktalarda cazibe merkezi oluşturacağız. Yüreğir’in henüz bir meydanı yok. Hem Güney Yüreğir’de hem Kuzey Yüreğir’de ilçe meydanları oluşturacağız ve çok kısa bir zamanda hayata geçireceğiz bunu. Yüreğirli hiç merak etmesin ki bizim uzmanlık alanımız inşaat. 40 yıldır inşaat sektörünün içerisindeyim. Bizler bu sorunu en kısa sürede çözeceğiz. Artık bir bürokrat değil, Yüreğir’de yaşamış, büyümüş, Yüreğir’in her derdini bilen bir kardeşleri var. Yüreğirli merak etmesin bizler her konuda onlara destek olup, sorunlarıyla yakinen ilgileneceğiz ve problemleri öncelik sırasına göre çöze çöze gideceğiz.”

“TEMEL GIDA ÜRÜNLERİNİ YARI FİYATINA SATACAĞIZ”

Hem ekonomik sıkıntı hem de Yüreğir’de ki yoksulluk sebebiyle, en önemli projelerinden biri olan Yüreğir Market projesini Yüreğir’in farklı kesimlerinde hayata geçireceklerini kaydeden Demirçalı; “ Yüreğirliler şunu bilmeli. İnşallah 1 Nisan’dan sonra Yüreğir’in farklı noktalarına Yüreğir Market uygulamasını hayata geçireceğiz. Yüreğir’in farkı köşelerinde açmış olduğumuz bu market ile vatandaşlarımızın temel gıda maddelerini market fiyatlarından yüzde elli daha ucuz almalarını sağlayacağız. Vatandaşlar görecek ki kısa sürede başka ilçelerde yaşayan vatandaşlar bile Yüreğir’e gelip oradan alışveriş yapacaklar.

“GENÇLİK MERKEZLERİ SAYESİNDE ÇOCUKLARIMIZ ARTIK KANALLARDA BOĞULMAYACAK”

Yüreğir’de ki sosyal donatıların eksikliği sebebiyle çocukların yazın kanallarda yüzdüğünü ve bu sebeple onlarca çocuğun kanallarda boğularak can verdiğinin altını çizen Demirçalı, spor faaliyetlerinin de yürütüleceği bir Gençlik Merkezi kuracaklarını ifade etti. Ali Demirçalı, “ Bizler artık Yüreğir’de kadınlarımızın, çocukları kanallara girerek boğulmalarına şahit olmalarını istemiyoruz. Gençlik merkezleri kuracağız. Bu merkezler de çocuklarımız her türlü sporu yapma imkanına kavuşacaklar. Özellikle futbol, voleybol, basketbol, tenis vb. tüm spor faaliyetlerini gerçekleştirebilecekler. İçinde kafesi, interneti, kütüphanesi olacak. İnternete bağlanıp, dünyayı takip edecekler. Gençleri spora yönlendireceğiz. Biz gençlerimizi spora yönlendirirsek madde bağımlılığından da uzak kalacak. Bağımlılıkta oranları elimizden geldiğince en aşağıya çekeceğiz. Gençlik merkezimizi zaten bunun için kuracağız. Çocuklarımızın burada en güvenli şekilde spor yapabilmeleri için uygun alanlar tahsis edeceğiz. Bu konuda hiç şüpheleri olmasın. Çünkü gençler bizim her şeyimiz, geleceğimiz. Geleceğimiz için her şeyi yapıp onlar için her şeyin en iyisini yapacağız.

Zaten Yüreğirli gençlerimiz de benim başkan olmam için ellerinden geleni yapıyorlar. Ben gençlerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza güveniyorum” ifadelerine yer verdi.

“HALK LOKANTALARI VE AŞ EVLERİ KURACAĞIZ”

Program boyunca Yüreğir’le alakalı merak edilen soruları yanıtlayan ve seçim sürecini değerlendiren Demirçalı, Yüreğir’e halk lokantaları ve aş evleri açacaklarının vurgusunu yaptı. Demirçalı, “Yüreğir halkı hiç merak etmesin birçok noktada aş evlerimiz olacak. Esnaf lokantaları ayrı olacak. Yüreğir’e halk lokantaları kuracağız. Gıda mühendisleri denetiminde en huzurlu ortamda en az 3 çeşit yemeğin bulunduğu yemek lokantaları oluşturacağız.  Yüreğirli halkı mutlu etmek için elimizden geleni yapacağız. Yüreğir’de hiç kimse yatağa aç girmeyecek” dedi.

“7’DEN 70’E HERKESE HİZMET SAĞLAYACAĞIZ”

Yüreğir’de ki gencinden yaşlısına herkesin ayağına kadar hizmet götüreceklerinin vurgusunu yapan ve bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlar için yerinde hizmet uygulamasını hayata geçireceklerini kaydeden Demirçalı; “Yüreğir halkı hiç merak etmesin birçok noktada aş evlerimiz olacak. Esnaf lokantaları ayrı olacak. Gıda mühendisleri denetiminde en huzurlu ortamda en az 3 çeşit yemeğin bulunduğu yemek lokantaları oluşturacağız.  Yüreğirliyi mutlu etmek için elimizden geleni yapacağız. Yüreğir’de hiç kimse yatağa aç girmeyecek. Bunun yanı sıra emeklilerimiz de bizim için çok kıymetlidirler. Onlarında yazın sıcaktan, kışın soğuktan korunmaları için uygun ortamlar sağlayacağız. İçinde muhabbet edecekleri, çayını kahvesini içeceği, gazetesini, kitabını okuyacağı en güzel ortamları oluşturacağız. Hava şartlarında olumsuz etkilenmeden, dinlenme ortamlarına kavuşacaklar. Emeklilerimiz için özellikle de bakmakla yükümlü sayısı fazla olan yükümlülerimize yardımlarımız olacak. 10 bin lira emekli maaşı ile emeklilerimizin ne kadar zorlandığını herkes biliyor. Emeklilerimize yeteri kadar ekonomik desteği sağlayacağız” şeklinde konuştu.

“YÜREĞİR’Lİ ANNELERİN EN BÜYÜK İHTİYAÇLARI OLAN KREŞLER İNŞAA EDECEĞİZ”

Yüreğir’de ki çalışan annelerin sorunlarına dikkat çeken Demirçalı, Yüreğir’deki kreş yetersizliğine değindi. Özel kreş fiyatlarının ateş pahası olduğunu vurgulayan Demirçalısözlerine şu şekilde devam etti; “Bugüne kadar Yüreğir’de sadece Mahmut Çelikcan döneminde yapılmış bir kreş bir de bir iş insanı yapıp bağışladığı kreş var. Yüreğir ilçesine geçtiğimiz 5 yıl içerisinde 1 tane bile kreş yapılmamıştır.Özellikle çalışan annelerimiz bu konuda çok mağdurlar. Burada çalışan annelerimiz çocuklarını özel kreşe gönderirken hemen hemen maaşının tamamını vermek zorunda kalıyorlar. Bazıları bu meblağı ödeyemediği için çocuklarını okula gönderemiyor. Bizler başkan olduğumuz zaman hızlı bir şekilde E-5’in güneyinde, Güney Yüreğir’de ve Kuzey Yüreğir’de farklı noktalara kreşler yapacağız. Böylece hem çalışan annelerimiz rahatlayacak hem de çocuklarımız kreşlere gidip keyifli vakit geçirebilecekler.”

“ESNAF VE ÇİFTÇİLERİMİZE HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ”

Yüreğir için hayata geçirmeyi planladıkları projeleri birer birer aktaran Demirçalı, başkan olduğu takdirde esnaf ve çiftçileri de unutmayacağının altını çizdi. Ali Demirçalı, “Esnaflarımız ve çiftçilerimiz için belediye içerisinde birimler kuracağız. Zamandan kazanmaları ve günlerce belediyeye git gel yapmamaları için bu birim içerisinde çalışan uzman arkadaşlarımız çiftçiler ve esnaflarla birebir ilgilenecek. Yüreğir halkı hiç merak etmesin. Bugüne kadar görmediği ilgiyi bizim dönemimizde görecek. Mutlaka çiftçilere her türlü desteği sağlayacağımızı her ortamda söylüyoruz. Gerek fide desteği gerek gübre gerekse ilaç desteği gibi desteklerimiz hep olacak. Bazı küçük çiftçilerimize ürün alım garantisi vereceğiz. Tamamına alım garantisi veremesek bile özellikle küçük çiftçilerimize her türlü desteği sağlayacağız. Yani üreten herkese katkı sağlayacağız. Yeter ki vatandaşlarımız üretsinler.

Yüreğirli şunu bilsin, Yüreğir şimdiye kadar bir hizmet gördüyse bizim dönemimizde yedi- sekiz kat hizmet görecekler” dedi.

“YÜREĞİR BELEDİYESİ ÇALIŞANLARININ EN BÜYÜK GÜVENCESİ BİZ OLACAĞIZ”

Yüreğir Belediye Başkanı olduğu takdirde Yüreğir Belediyesi işçilerini işten çıkaracağı spekülasyonlarını tamamen yalanlayan Demirçalı; “Çalışanlarımız bizim için çok kıymetli. Özellikle belediye çalışanlarımız. Hiçbirinin siyasi görüşünün ne olduğunu önemsemeden, onlarla çalışmaya devam edeceğiz. Siyasi görüşü düşüncesi farklı olabilir. Fakat rahat olsunlar. Biz geldiğimizde onların en büyük güvencesi biz olacağız. Adana’nın ilçelerinde en yüksek maaşı biz vereceğiz. Bugüne kadar ödenmemiş gasp edilmiş promosyonlarını da ödeyeceğiz. Çalışanların maaşını 35 bin lira yapacağız. Ben hayatım da ayrım yapmadım. Bundan sonra da yapmayacağım. Geçmişte hangi siyasi partiye oy verdiklerinin ya da kimi desteklediklerinin önemi yok. Ben bütün Yüreğir’in, kimseyi arkasında bırakmayan Belediye Başkanı olacağım. Bütün Yüreğirli’lere hizmet etmek için çıktığım bu yolda başkanlık hayali ile değil Yüreğir’e hizmet hayali ile yola çıktım” dedi.

“YÜREĞİR’DE Kİ YOLSUZLUĞU ORTADAN KALDIRIRSAK YOKSULLUK DA BİTER”

Yüreğir’de yolsuzlukğu ve israfi önlemek için her türlü tedbiri alarak, Yüreğir’de ki yoksulluğun önüne geçeceğini kaydeden Demirçalı sözlerine şu şekilde devam etti; “Yüreğirli şunu sorsun kendine. Mevcut başkan Yüreğir’e şimdiye kadar ne yaptı diye sorsunlar hiçbir şey yapmadıklarını görecekler. Ayın 21’inde bir ihale vardı. 50 milyonluk. Bizim itirazlarımız sonucu kimse girmedi ihaleye. Ayın 26’sında 6 parsel satıyorlar. Ayın 29’unda seçimlere 2 gün kala ihale var Yüreğir’de. Neden Yüreğir’i bu kadar satmaya çalışıyorlar. Yüreğir’i 1 milyar liranın üzerinde borçlandırılmış, hiçbir hizmet yapmamış bu zihniyeti bilmeli. Yüreğir’li bunun hesabını sandıkta sormalı ve faturasını mutlaka kesmeli. Bir Belediye borçlanır bunu anlıyorum. Ama bir şey yapar, hizmet verirde borçlanır. Ama burada belediye hiçbir şey yapmadan borçlanmış. Bana gelen duyumlara göre belediyenin bir milyar dört yüz milyon civarı bir borcu var. Belediye şu anda temizlik araçlarına mazot alamıyor, benzin alamıyor. Temizlik araçları göreve çıkamıyor. Birçok aracı bozulmuş tamire gidemiyor. Tamir parası yok çünkü.  Resmen belediyeyi batırmışlar, birilerine peş keş çekmişler. Hiçbir şey yapmamış bir Belediye Başkanı Büyükşehir’e aday olmuş. Yakın akrabası olduğu söylenen kişiyi ise Yüreğir’den aday yapmış. Yüreğirlikesinlikle bunu kabul etmez. Ben Yüreğir halkına güveniyorum. Onun için Ankara’da ki bütün Bakanlarda gelse, kolide dağıtsalar, para da verseler insanlara bu seçimi alamazlar. Para veriyorlarsa alın, koli veriyorlarsa alın ama sandıkta oy vermeyin. Bu dağıtılan paralar ve koliler sizin annenizin ak sütü gibi helal size. Zaten onlar sizin paranız. Zaten kamu kaynakları satılmış, elden çıkarılmış. Son günlerde de daha büyük paralar dağıtacakları, daha çok koli dağıtılacakları söyleniyor. Alsınlar onları ama sandıkta oylarını vermesinler.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.