“AMACIMIZ ÇANAKKALE’NİN MOBİL MÜZESİNİN DEĞMEDİĞİ VATAN TOPRAĞININ KALMAMASI”

“AMACIMIZ ÇANAKKALE’NİN MOBİL MÜZESİNİN DEĞMEDİĞİ VATAN TOPRAĞININ KALMAMASI”
Yayınlama: 16.04.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Çağlacan Kurt – Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Çanakkale Savaşları’ndaki kahramanlıkları ve yaşananları anlatılması amacıyla Türkiye turuna çıkan tır Adana’ya geldi. Tırın içerisindeki objeler, resimler, fotoğraf ile mobil müze gelen misafirlerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Çanakkale Savaşları Mobil Müze Koordinatörü Engin Karataş, “2020 yılında başlayan bu görevimiz 4 yıldır devam etmektedir. Müzemiz ile beraber 81 ili ziyaret ediyoruz. Bu projemiz Kültür ve Turizm Bakanlığının projesi. Onlarla beraber yaptığımız toplantılarda Çanakkale ruhunu özellikle de burayı yerinde göremeyen, ziyaret etme şansı bulamamış vatandaşlarımızın hizmetine açmak için geliştirdik. Çanakkale’de ‘Çanakkale Destan Tanıtım Müzemiz’ var. Buraya gelen vatandaşlara hem simülasyon merkezinde gezdikleri hem de müze gezdikleri bir alan var” diyerek ifade etti.

“PROJEMİZDE 1 MİLYONA YAKIN ZİYARETÇİ AĞIRLADIK”

Engin Karataş konuşmasında mobil müze fikrinin nasıl ortaya çıktığına değindi; “Fikir zaten buradan çıktı. Bunun bir minyatürünü yapılıp tüm Türkiye’deki vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunulması fikriydi. Bir müzenin dorsesini planladığımız bu proje 7 ayrı vitrinden oluşuyor. Vitrinlerin içerisinde eserler, belgeseller, görseller bulunmakta. Görseller müzikle beraber anlam bütünlüğünü sağlanarak Çanakkale savaşları kronolojik sıra ile anlatılmaktadır. Biz bu 4 yıldır devam eden projemizde 1 milyona yakın ziyaretçi ağırladık. Bu süre zarfında 4 kez tüm Türkiye’yi dolaştık. Buradan sonra da projelerimiz devam edecek. Yine rotamız devam etmekte. Amacımız Çanakkale’nin bu  mobil müzesinin değmediği vatan toprağının kalmaması.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.