DEMİRÇALI, “EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 35 BİN LİRA OLACAK”

DEMİRÇALI, “EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 35 BİN LİRA OLACAK”
Yayınlama: 11.03.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – CHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir’in müjde gibi duyurduğu “İşçi maaşı 28 bin lira” açıklamasının oyundan ibaret olduğunu vurguladı.

28 bin liranın içerisinde Haziran’da kesilecek olan devletin verdiği 2 bin liralık deprem yardımı olduğunu kaydeden Demirçalı, “23 bin lira olan maaşa, seyyanen 3 bin lira eklenmiş.. Bu zam kök maaşa yapılmadığı için bir sonraki zam döneminde 23 bin lira esas alınacak” dedi. Demirçalı, “Göreve geldiğimde en düşük maaş net 35 bin TL olacak” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı, Fatih Kocaispir’in seçim öncesi yaptığı “Yüreğir Belediyesi’nde en düşük maaş 28 bin lira olacak” açıklamasının gerçeği yansıtmadığını ve oyundan ibaret olduğunu kaydetti. Açıklanan 28 bin liranın içerisinde Haziran ayında kesilecek olan devletin verdiği 2 bin liralık deprem yardımının olduğunu anlatan Demirçalı, “Rakam oyunları ile işçiyi kandırmak bir belediye başkanına yakışmaz. Hali hazırda 23 bin lira olan en düşük maaşa seyyanen 3 bin lira zam yapılıyor. 2 bin lira da devletin verdiği ve Haziran’da kesilecek olan deprem yardımı var. Yani işçinin maaşı Haziran’dan sonra 26 bin liraya düşecek. Ayrıca 23 bin lira üzerine 3 bin lira seyyanen zam yapıldığı için, bir sonraki maaş zammında 26 bin lira değil 23 bin lira olan kök maaş esas alınacak. Dolayısıyla Sayın Kocaispir’in müjde gibi yaptığı maaş zammı açıklamasında işçi aldatılmış.. İşin gerçeği Kocaispir 23 bin lira olan kök maaşa sadece 3 bin lira seyyanen zam yaptı ve Haziran’dan sonra işçinin cebine 28 bin lira değil 26 bin lira girecek” diye konuştu.

“ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL OLSUN”

Rakamlarla oynamanın, lafı eğip bükmenin bir belediye başkanına yakışmayacağını kaydeden Ali Demirçalı, “Ben bugünden söz veriyorum.. Göreve geldiğim günden yani Nisan ayından itibaren Yüreğir Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 35 bin lira olacak.. Alınteri döküp Yüreğir’e hizmet veren işçi kardeşime bu maaş anasının ak sütü gibi helal olsun” dedi.

Yüreğir Belediyesi çalışanlarının bir yıldır sürüncemede olan maaş promosyonu konusuyla ilgili değişik duyumlar aldığını da sözlerine ekleyen Demirçalı, “Acaba Fatih Kocaispir’in daha önceden Yüreğir Belediyesi çalışanlarının maaş aldığı bankanın avukatlığını yapması ile bu konunun bir ilgisi var mı? Eğer promosyon anlaşması yapılmış olsa işçi kardeşlerimin cebine 45-50 bin lira para girecek. Bu konu neden bir yıldır sürüncemede bırakıldı? Göreve gelir gelmez banka ile maaş promosyonu anlaşmasını yapıp işçi kardeşlerimin hakettiği promosyon bedelini almasını sağlayacağım” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.