Çukurova’da Butik Pasta Kursu

Çukurova’da Butik Pasta Kursu
Yayınlama: 24.01.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Çukurova Belediyesi tarafından açılan pastacılık kursu hem kazandırıyor hem de kadınların yeni beceriler elde etmesine olanak sağlıyor. Tesisler Müdürlüğü tarafından Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nde açılan ve Türk yemek kültüründe özel bir yeri bulunan tatlıların, keklerin ve pasta çeşitlerinin yer aldığı Butik Pasta kursu kadınların büyük ilgisini görüyor.

Giderek artan ekonomik sıkıntılar nedeniyle meslek kurslarına olan ilgi her geçen gün büyürken, yeni pastacıların yetişmesine imkan sunan Butik Pastacılık kursu, kadınların yeni umudu oldu. Bu kurslara katılan ve aile bütçesine katkı koyacak yeni hünerler elde eden kadınların kimisi iş yeri açıyor, kimisi yakın çevresinden ya da internetten özel sipariş alarak üretim yapıyor.

Meslek fabrikası gibi çalışan ve pek çok sektöre ara eleman yetiştiren, kendi işletmelerini açabilmeleri için kursiyerlere beceriler kazandıran Çukurova Belediyesi’nin meslek ve hobi kursları vatandaşların yoğun ilgisini toplamaya devam ediyor. Bu meslek kursları içerinde dikkat çeken alanların başında ise Butik Pastacılık kursu geliyor. Sektörde deneyimli pasta aşçıları tarafından verilen kursa katılan kadınlar tatlı ve tuzlu pastalar, kurabiyeler, kekler, sütlü tatlılar, hamur ve şerbetli tatlılar, pasta malzemeleri ve yaş pasta yapımı, butik kurabiye gibi konularda eğitim alıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.