Bulut’tan randevu sistemi tepkisi

Bulut’tan randevu  sistemi tepkisi
Yayınlama: 07.10.2022
A+
A-

(HABER MERKEZİ) –TOROS – CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, kamu hastanelerindeki ek randevu sistemini Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Bulut, kaliteli sağlık hizmeti almanın her vatandaşın anayasal hakkı olmasının yanı sıra aynı zamanda en temel insanlık hakkı olduğunu belirtti. Bulut, hastanelerin yoğunluğunun fazla olduğu, hasta memnuniyetlerine ilişkin anketlerden çıkan sonuçların olumsuz olduğu ülkemizde Sağlık Bakanlığı’nın, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden kamu kurumlarında 5’er dakika arayla ek randevu sistemini hayata geçirdiğini kaydetti.

SEÇİM ÖNCESİ GÖZ BOYAMA

“Ek randevu sisteminin tek amacı seçim öncesi vatandaşın gözünü boyamak” diyen Bulut, şöyle devam etti:

“Dünya Sağlık Örgütü, muayene için “en az 20 dakika ayrılmalı” derken, vatandaşa nitelikli ideal sağlık hizmeti vermek yerine hekimlerden polikliniğe gelen her hastaya sayı sınırlaması olmadan üstünkörü bakılması istenilmektedir. Hekimler kendilerine dayatılan bu sürede ne teşhis ne de tedavi yapılabilecektir.

TABAN ÖDEME İLE TEHDİT

Beyaz Reform olarak duyurulan sözde iyileştirmeler, pandemide zor şartlarda, izin kullanmadan hizmet veren, üzerine hasta veya hasta yakınlarından şiddet gören sağlık emekçilerinin üzerinde Demokles’in kılıcı gibi sallandırılmaktadır. Taban ek ödemeleri mesai içi aktif çalışma gün katsayısı ve disiplin cezası gibi birtakım koşullara bağlanmıştır. İl Sağlık Müdürlüklerinden başhekimliklere gönderilen yazılarda vatandaşı memnun etmeyen hekimlerin disiplin cezası alacağı taban ödemeden yararlandırılmayacağı belirtilmektedir. Hekimler para ile tehdit edilmekte, daha fazla hasta bakmaya zorlanmaktadır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.