Bülbül: Amacımız Karaisalı’ya hizmet etmek

MHP Karaisalı Belediye Başkan A.Adayı Duran Bülbül, gazetemizi ziyaret ederek Karaisalı için geliştireceği projeleri aktardı.

Bülbül: Amacımız Karaisalı’ya hizmet etmek
Yayınlama: 26.12.2023
Düzenleme: 26.12.2023 17:41
A+
A-

Toros (Özel Haber) Melisa Karmış Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karaisalı Belediye Başkan Aday Adayı Duran Bülbül gazetemizi ziyaret ederek Karaisalı ve Karaisalı halkı için geliştireceği projeleri anlattı. Bülbül, “Amacımız ilçemize hizmet etmek ve Karaisalı’yı bacasız sanayi kenti haline getirmek” dedi.

Uzun yıllardır Milliyetçi Hareket Partisinde hizmet gösteren ve bir dönem partisinde meclis üyeliği yapmış olan Karaisalı Belediye Başkan Aday Adayı Bülbül, gazetemize gerçekleştirdiği ziyaretinde Karaisalı’nın eksiklerini ve bu eksikliklerini giderilmesi hususunda gerçekleştirmeyi hedeflediği projelerini aktardı. Bülbül, “Bu zamana kadar belirli dönemde ki başkanlar ellerinde geleni yaptılar ama biz Karaisalı’yı iyi bilen biri olarak Karaisalı’nın gelişmesi hususunda elimizden geleni yapacağız. Karaisalı’da yapılması gereken bir sürü iş var. Mesela Karaisalı’nın marka değerleri var. Örn: Karaisalı biber salçası. Bu konuda yatırımlar yapılması lazım. Bir coğrafi işaret kesinlikle alınarak, Adana dışında ki büyük illerde kesinlikle pazarlaması yapılması lazım. Bu ilçe ekonomisine büyük kazanç temin edip aynı zamanda bölge vatandaşına istihdam sağlayacaktır. Karaisalı’ya turizm ile ilgili yatırım yapmak ve yatırımcı getirmek yine en büyük hedeflerimiz arasındadır. 35 yılın vermiş olduğu ticari birikimimizle bunlarla alakalı projelerimiz pek tabii hazır bulunmaktadır.

“KARAİSALI’YA YAŞLI BAKIM VE FİZİK TEDAVİ REHABİLİTASYON MERKEZİ PROJESİ BÜYÜK İHTİYAÇTIR”

Karaisalı için öncelikli projelerini dile getiren ve bunların en başında Yaşlı Bakım ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi’nin bulunduğunu kaydeden Duran Bülbül sözlerine şu şekilde devam etti. “Karaisalı’da nüfusun büyük bir çoğunluğunu ileri yaştaki insanlar oluşturmaktadır. Bu konuda Karaisalı’nın yaşlı bakım ve fizik tedavi rehabilitasyon merkezine ihtiyacı bulunmaktadır. Bu proje başkan olduğumuz takdirde hayata geçirmeyi planladığımız başlıca projelerimizden biridir. Bu projeyle sadece ihtiyaç sahibi insanlara değil aslında Karaisalı’da ki lise mezunu gençlerimize de halk eğitim merkezleri aracı ile bu alanda eğitimler vererek meslek sahibi olmaların sağlayıp, iş imkânı yaratacağız. Bu merkezi Karaisalı’nın merkezine nergislik barajının orayı düşünüyoruz.

“GÖREVE GELDİĞİMİZ 6 AY İÇERİSİNDE 2 ADET FABRİKAYI HİZMETE SUNACAĞIZ”

Karaisalı’nın en büyük ihtiyaçlarından birini ilçe ekonomisinin kalkınması olduğunu dile getiren Bülbül, göreve gelmesi halinde Karaisalı’da 2 adet fabrikayı 6 ay içerisinde hizmete sunmayı hedeflediğini kaydetti. Bülbül, “Başkanı olmamız dahilinde ilk 6 ay içerisinde 2 fabrikayı hemen hayata geçirmeyi hedeflemekteyiz. Bunlardan biri Kırmızı biber salçası ve tahıl paketleme fabrikası, diğeri ise su fabrikasıdır. 2007’de dalga su fabrikasının temellerini biz attık. Aynı bu şekilde yine Karaisalı’ya su fabrikası projemizde bulunmaktadır. Bu projeler ile yine Karaisalı halkından 100’den fazla kişiyi istihdam etmeyi hedeflemekteyiz. Şu an bu projelerin fizibilite raporları da hazırlamış bulunmaktayız. Zaten sektörün içerisinde olduğumuz için hakim olduğumuz konular bunlar. İlçe ekonomisi ve istidam açısından yine Karaisalı’yı ve Karaisalı vatandaşlarını kalkındıracak projelerdir bunlar.

Tabi ki ilk hedeflerimiz arasında Karaisalı’nın çevre düzenlemesi, vatandaşların ihtiyaçları gibi konular da yer almakta fakat bizler şu an Karaisalı’nın en büyük ihtiyacının ilçeye ekonomi sağlayacak projeler ve Karaisalı vatandaşı için istihdam alanlar olduğunu düşünmekteyiz.

“KARAİSALI’NIN HAKETTİĞİ DEĞERİ ALMASI İÇİN TURİZM ŞART”

Karaisalı için geliştirdiği ve ilçe ekonomisine katkı sağlayacak projelerin yanı sıra Karaisalı’yı sosyo-kültürel anlamda geliştirecek ve turizmi destekleyecek projelerinin de olduğunu dile getiren Duran Bülbül sözlerine şu şekilde aktardı, “Aslında geçtiğimiz yıllardan bu yana Karaisalı’ya Çiftehan termal gibi bir tesis kurmak için çalışmaktayız. Böyle bir termal tesis hem bölge vatandaşı için çok faydalı olacaktır hem de Karaisalı turizmine oldukça fazla katkı sağlayacaktır. Hatta bu konu hususunda Avrupa Birliği fonları ve Avrupa Aura sigorta şirketi ile görüşmeler yapmıştık.  Fakat dönemin valisiyle bu hususta anlaşamamız sebebiyle hayata geçiremedik. Şimdi Karaisalı’ya bu konuda en iyisini yapmak için elimizden geleni yapacağız. Bununla birlikte yine Karaisalı’nın simgelerinde biri olan Kapıkaya Kanyonu’na cam seyir terası ve Kapıkaya Kanyonu’ndan Varda Köprüsüne uzanan 4370 metrelik teleferik projelerimiz bulunmaktadır.  Bununla ilgili Avrupa’dan mühendisler getirdik ve çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Aslında bizler Karaisalı ile alakalı bu projeleri 8 aydır geliştirmekteyiz. Bu konuda çalışmalarımız yeni başlamadı ve aslında Karaisalı’nın eksiklerine, ihtiyaçlarına yıllardır hakimiz. Şayet aday gösterilip Karaisalı Belediye Başkanı olduğumuz anda aslında bizler Karaisalı’nın uzun yıllar geliştirecek projelerimizi hep hazırladık. Bu hususta Karaisalı’da ki belli ve geniş aileler ilçenize neden hizmet etmiyorsunuz diye bize geldiler biz bu sebeple aday olduk. Amacımız tamamen ilçeye hizmet edip ilçe de kalıcı etkiler yaratmak.

“BÖLGENİN YAZ VE KIŞ SPORLARINI DESTEKLEMEK İÇİN TESİS PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Karaisalı’yı her açıdan ele alan ve bütün halinde gelişmesi için kolları sıvayacağını aktaran Bülbül, aynı zamanda bölgede ki yaz ve kış sporlarını da destekleyeceği projeleri hayata geçireceklerini kaydetti. Bülbül, “Bölge’de çok sayıda amatör takımlar bulunmaktadır. Bu takımlar imkansızlıktan dolayı Gerede’ye, Kızılcahamam’a, Bolu’ya gidiyorlar. Halbuki yanı başımızda oksijeni bol, doğanın içerisinde her türlü imkânı sağlayabilecek Kızıldağ yaylamız bulunmaktadır. En nihayetinde Kızıldağ yaylası da sporcularımıza Gerede’yi Bolu’yu ya da Kızılcahamam’ı aratmayacaktır. Bu bölge de bir yaz ve kış sporları desteklemek için Kızıldağ Spor Kompleksi ve Konaklama Tesisleri projesini hizmete sunmayı planlamaktayız. Amacımız ilçemize hizmet edip, Karaisalı’yı bacasız sanayi haline getirmek.  Karaisalı’nın sorunlarını yakinen bildiğim için bu yola çıktım ve aday adayı oldum. Allah izin verir partim de yetki verirse bunları hayata geçirmek için hemen kolları sıvayacağım. Bu süreçte de çalmadığımız kapı, görüşmediğimiz esnaf, derdini dinlemediğimiz vatandaş kalamayacak.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.