BU CUMHURİYETİ YIKMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK

BU CUMHURİYETİ YIKMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK
Yayınlama: 29.10.2023
A+
A-

TOROS(Özel Haber) Songül Bulut/Meryem Ünal – Adana’nın Yumurtalık İlçesinde CHP Yumurtalık  İlçe Örgütü Cumhuriyetin 100. Yılına özel Meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

Yapılan yürüyüşe çok sayıda vatandaş ve partililer katıldı. Yürüyüşün ardından merkez parkta Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemi için konuşmayı CHP Yumurtalık İlçe Başkanı Rüştü Soylu yaptı.

“CUMHURİYETE BU KADAR SAHİP ÇIKAN İNSANLARIN OLMASI UMUT VERİCİ”

Rüştü Soylu, “Arkadaşlar Cumhuriyetin yıkılmayacağını bir kere daha hissettim. Bu kadınlarımızı gördüğümde tüylerim diken diken oldu. Cumhuriyete bu kadar sahip çıkan kadınlarımızın olması gerçekten umut verici. Burada çocuklarımızı gördüğümde emin olun ruhum, kalbim kabardı. Bu çocuklarımızın varlığında bu Cumhuriyeti yıkmaya hiçbir gericinin, hiçbir fetöcünün yıkmaya gücü yetmeyecektir” dedi.

CUMHURİYETİ TÜRK GENÇLİĞİNE EMANET ETTİ”

Soylu konuşmasını sonlandırırken şu ifadelere yer verdi; “Arkadaşlar bundan 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ülkemizin değişik kimliklerinde ülkemizde yaşayan birçok insanlarla kurtuluş savaşını kazandı. Sonrasında ülkemizi kurtararak 28 Ekim günü ‘Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz’ diyerek Cumhuriyeti 29 Ekim’de ilan edileceğinin mesajını verdi. O günden bugüne bütün Cumhuriyeti Türk Gençliğine emanet etti. Dolayısıyla burada o kadar çok Türk genci var ki hepimiz bu bilinç ile hepimiz bu sağ duyu ile Atatürk’ün sizlere, bizlere emanet olan bu Cumhuriyete sahip çıkacağız. Umarım bir sonraki Cumhuriyet Bayramı’nda daha coşkuyla kutlarız. Burada olan herkes şunun bilincine varsın ki bir sonraki yüz yıl yaşayamacağımıza göre bu bize nasip oldu. Bundan 100 yıl sonra tekrar 200. yılı kutlayacak olan gençlerimiz olacak. Emin olun yıllarca, asırlarca bu Cumhuriyeti yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecek.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.