PANDEMİDEN BU YANA AHŞABI OYARAK İÇİNE MUTLULUK KOYUYOR

PANDEMİDEN BU YANA AHŞABI OYARAK İÇİNE MUTLULUK KOYUYOR
Yayınlama: 09.11.2023
Düzenleme: 09.11.2023 15:04
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yaşayan Ahmet Yanar hobi olarak başladığı ahşaptan oyuncak işini pandemiden bu yana yaptığı ahşap oyuncakları şehir şehir dolaşarak satmaya devam ediyor.

Yanar, “Kahramanmaraş Elbistan’da yaşıyorum. Yaklaşık olarak 2 gündür Adana’dayım. Belli aralıklar ile Adana’ya gidip geliyorum.  Maraş Elbistan’da kendi atölyem var orada yaptığımız ürünleri geldiğimiz şehirlerde satıyorum. Gittiğimiz İllerde en fazla 1 hafta kalıyoruz” dedi.

Yanar yaptıkları ürünleri satmak için neden şehir dışını tercih ettiğinden bahsetti; “Elbistan küçük bir şehir olduğu için orada pazarlayamıyoruz. Ürünleri satmak için şehir şehir dolaşmak zorunda kalıyoruz. Ürünleri toptan ve perakende şeklinde esnaflara, kooperatiflere veriyoruz.”

“AHŞAPTAN ÜRÜNLER DİKKAT ÇEKİYOR”

Yanar, ahşaptan oyuncak yapma fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlattı; “ Pandemi zamanı ilk olarak hobi olarak başladık bu işe. Bizim asıl mesleğimiz pazarcılıktı. Pandemi döneminde bir kapanma yaşayınca bu işi satışa, ticarete dönüştürmeye karar verdim. Oradan yola çıkarak bu ürünleri yaptıktan sonra satmaya başladık. 3 yıldır bu iş üzerinden ekmek yemeğe devam ediyoruz.  Yaptığımız ürünlere ilgi çok fazla. Bunlar ahşap ürün olduğu için dikkat çekiyor. “

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.