Bir Web Sitesinin Dolandırıcı Olduğunu Nasıl Anlarsınız

Bir Web Sitesinin Dolandırıcı Olduğunu Nasıl Anlarsınız
Yayınlama: 13.08.2023
A+
A-

TOROS(Özel Haber) Serdar Akın – Bir web sitesinin yasal olup olmadığını kontrol etmenin bir yolu da, web adresinin yanındaki kilit simgesine bakmaktır.

Birçok web tarayıcısı, web sitesinin güvenli ve güvenilir olup olmadığını size bildirmek için bu sembolü kullanır. Kilit simgesini görmüyorsanız, dikkatli ilerlemelisiniz. Bir web sitesinin dolandırıcı olup olmadığını anlamanın birkaç yolu vardır. İşte bilmeniz gereken birkaç şey:

  • Alan adı: Alan adı, resmi şirket adı veya web sitesi ile eşleşmiyorsa, bu bir dolandırıcılık sitesi olabilir.
  • Dilbilgisi hataları: Gerçek şirketler, sitelerinin hatasız olduğundan emin olmak için zaman ve para harcar. Bariz yazım hataları veya hataları fark ederseniz, bu bir kırmızı bayrak olacaktır.
  • Çevrimiçi güven puanları ve incelemeler : Sitelerin güven puanlarını kontrol edebilir ve kullanıcı incelemelerini okuyabilirsiniz. Birden fazla dolandırıcılık faaliyeti raporu varsa, siteyi ziyaret etmemelisiniz.

Çevrimiçi alışveriş yaparken, bir web sitesiyle ilgili bir şey yanlış görünüyorsa, içgüdülerinize güvenin. Telefon numaranız, adresiniz veya Sosyal Güvenlik numaranız gibi kişisel bilgilerinizi veya banka hesap numaranız veya kredi kartı numaranız gibi finansal bilgilerinizi vermeyin . Bunun yerine, daha önce belirtilen ipuçlarını kullanarak birkaç dakikalık araştırma yapın. Bir web sitesinin sahte veya dolandırıcı olduğuna inanıyorsanız , bunu Ticaret Komis yonuna bildirin.

Dolandırıcılık web siteleriyle ilgili en sık sorulan soruların bazılarının yanıtlarını burada bulabilirsiniz.

Telegram dolandırıcılık için kullanılıyor mu?

Telegram’da bilmeniz gereken bazı yaygın dolandırıcılıklar var :

Sahte gruplar ve kanallar

E-dolandırıcılık

Sahte iş listeleri

Sahte sınıflandırılmış reklamlar

Bir dolandırıcılık sitesinden bir şey satın alırsam ne yapmalıyım?Bir dolandırıcılık sitesinden bir şey satın aldıysanız, derhal bankanıza veya kredi kartı şirketinize haber vermelisiniz. İşleminizin veya web sitesinin ekran görüntülerini almaya çalışın ve bankanıza mümkün olduğunca çok ayrıntı verin. Oradan hesabınızı izleyin ve olağan dışı bir şey fark ederseniz bildirin.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.