Polat “Aileme nasıl sahip çıktıysam, Toros Mahallesi’ne de sahip çıktım”

İlk girdiği seçimi kazanan Toros Mahallesinin güler yüzlü kadın  muhtarı ve tekrar aday olan Sibel Polat,  5 yıllık muhtarlık çalışmalarını gazetemize anlattı.

Polat “Aileme nasıl sahip çıktıysam, Toros Mahallesi’ne de sahip çıktım”
Yayınlama: 15.12.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – 2019 yılındaki yerel seçimlerde Toros mahallesine muhtar adayı olarak çıkan ve seçimi kazanan güler yüzlü kadın Muhtar Sibel Polat, 5 yıllık çalışmalarını gazetemize anlatarak 31 Mart 2024 yılında yapılacak yerel seçimde tekrar aday olduğunu açıkladı.

Beş yıl önceki seçimlerde muhtarlığı kazandığında ilk zamanlar zorluk çektiğini ve daha sonra alıştığını yoğun bir çalışma temposuna girdiğini, Toros mahallesini anlatan Mevcut kadın muhtarı Sibel Polat “Toros mahallesinin çehresini değiştirmek için çok çalışmak gerektiğini düşündüm. Önce mahallemde oturan ihtiyaç sahiplerini tespit etmek ve gereken yardım için tüm kurumlarla irtibata geçtim. Sürekli olarak insanlarla iç içe görüşerek yardım götürdüm. Aileme nasıl sahip çıktıysam mahalleme de aynı şekilde sahip çıktım. Bunlar ile uğraşırken Covid-19 salgın hastalığı çıkınca bu seferde sağlık ve yiyecek ihtiyaçları baş göstermeye başladı. Salgın hastalık süresi içinde kendim hastalığa yakalanırım diye korkmadan muhtarlığımızı her zaman açık tutarak vatandaşlarımızın sorunlarıyla uğraştım ve elimden gelen tüm yardımları yapmaya çalıştım. Çok şükür salgın hastalığı bittikten sonra depreme yakalandık. Sanki sil baştan yaparcasına başa dönmüş olduk. Mahallemizde fazla hasar olmamakla beraber herkes perişan bir şekilde yardım bekliyordu. Valiliğimiz,  Kaymakamlığımız, belediyelerimiz ile sürekli irtibat halinde Toros mahallesinin depremdeki hasar tespit çalışmalarını yaparken muhtarlığımız çevresinde vatandaşlarımıza çadır temin ederek kalmalarını sağlarken aynı anda yemek, çorba vb. yiyecekleri Çukurova belediyesi ve Büyükşehir belediyesinden  temin ederek ihtiyaçlarını gidermede muhtar olarak yardımcı olduk. Ekmek büfelerine bağış yapan  vatandaşlarımızın da yardım ettiği ücretsiz ekmek dağıtarak bir nebzede olsa gönüllerini almaya çalıştım. Deprem yaralarını sararken yavaş yavaş hayat normale dönerken okullarımız açıldı ve işyerleri normal hayatlarına dönmeye başladı. Önceden tespit ettiğim ihtiyacı olan çocuklarımızın kırtasiye yardımlarını dağıtarak ailelerimizi sevindirdiysem ne kadar mutlu olduğumu, mahalleme sahip çıkarak sorumluluğumu yerine getirdiğimi düşünüyorum. Bunun yanında her yıl muhtarlık binamız önünde kadınlar günü etkinliklerimizin yanı sıra aşüre günlerinde yaptığımız etkinlik vatandaşlarımızın çok büyük ilgisini çekerken, seçimden önce ne söz verdim ise çukur sokaklarımızın  kalmayacağını söyledim ve tüm sokakları Çukurova Belediyesi sayesinde yaptırdım” dedi.

MAHALLEYE İKİ PARK BİRDE DİNLENME ALANI YAPTIRDIM

Toros mahallesine iki adet park ve dinlenme alanı yaptırdığını yeni dönemde birkaç tane daha park yaptıracağını ifade eden Polat “Beş yılın sonunda yaz aylarında piknik etkinlikleri yaparak sosyal faaliyet alanımızı genişletmek ailelerin yaşanan salgın hastalık ve depremden sonra moral motivasyonu açısından psikologlara danışarak bunların faydalı olacağını, bu tür etkinlikleri fazla yapmamı belirttiler. Sıkıntılı günler bitti derken mahallemizde bir vatandaşımızın evi yanarak tamamen kül oldu. Bu arada şunu belirtmek zorundayım. Bildiğiniz gibi mahallemizde bir evimizin yangında tamamen kullanılamaz hale geldiğini ve Çukurova Belediye başkanımız Soner Çetin’in evi tekrar yaptırarak evi yanan vatandaşımızın yüzünü güldürmesinden dolayı buradan kendisine mahallem adına çok teşekkür ediyorum. Muhtarlık dönemimizde sinekle mücadele kapsamında tüm semtimizi ilaçlarken, yıkama aracına binerek yollarımızı temizlenmesi için yapılan çalışmaları yakınen takip ederek bir muhtarın mahallesine nasıl sahip çıktığını göstermek istedim. Yani sizin anlayacağınız Toros mahallesinin Kızı ,Ablası ,Annesi her şeyi oldum ve tüm ailelerimizle bilhassa kadın olduğum için kadınlarımız ile daha sıkı görüşerek onların dertlerini, sorunlarını dinledim ve not aldım. Onların çocukları için elimden gelen tüm yardımlarımı yaptığımı düşünüyor, önümüzdeki seçimlerde tekrar aday olarak karşılarına çıkmak için bir dönem daha muhtar olmak istediğini” söyledi.

SİBEL POLAT KİMDİR ?

Toros mahallesinin kadın muhtar adayı ve aynı zamanda mevcut muhtarı Sibel polat evli ve iki çocuk Annesidir. Adana ili Karataş ilçesi Yemşli köyünden olan Polat, Çukurova muhtarlar derneği genel sekreterliği, Akdeniz Muhtarlar federasyonunda genel sekreter yardımcısı, Türkiye muhtarlar konfederasyonunda genel başkan danışmanı, İl mütevelli heyetinde ve  2019/2022 arası Çukurova kent konseyinde görev almıştır.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.