BİLİCİ BALCALI HASTANESİNİN SORUNUNU TBMM’YE TAŞIDI

BİLİCİ BALCALI HASTANESİNİN SORUNUNU TBMM’YE TAŞIDI
Yayınlama: 16.07.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – İyi Parti Adana Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Bilal Bilici depremde hasar alan 50 yıldır hizmet veren Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nin sorununu TBMM’ye taşıdı.

İyi Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplamasını istediği soruları TBMM’ye sundu. Balcalı Hastanesinin sorununu soru şeklinde sundu.

Konuyla ilgili görüşlerini de açıklayan İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici, şu ifadeleri kullandı: “21 Şubat’ta boşaltılan Balcalı Hastanesi’nin Yüreğir Devlet Hastanesi binasında hizmete devam edeceği söylenmişti ancak bu konuda henüz bir gelişme yaşanmadı. Depremden etkilenen binanın boşaltılması sağlık çalışanlarımız, öğrencilerimiz ve hastalarımız için elbette doğru bir karar, ancak depremin bahane edilmesi ile bu köklü kurumun kadrolarının ve mevcut teknolojisinin dağıtılması kabul edilemez. Balcalı Hastanesi, sadece Adana değil bölgeye, hatta yurt dışından hastalara hizmet veren bir sağlık üssü. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi gibi çok önemli bir kurumun, böylesi köklü bir hastanenin kaderine terk edilmesi sağlık adına çok üzücü. Balcalı Hastanesi’nin hizmete ara vermesi kentimizdeki diğer hastanelerin de yükünü artırmıştır. Balcalı Hastanesi’ni sadece bir hastane olarak görmek yanlışına düşülmemeli, bir an önce gerekli güçlendirmeler yapılıp hizmete devam etmesi gereklidir.”

Bilal Bilici “6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde ağır hasar gören Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi binasıyla ilgili 21 Şubat 2023 tarihinde sosyal medya hesabınızdan ‘hastanenin tadilatı bitine kadar hizmetlerine Yüreğir Hastanesi binasında devam edeceğini’ açıklamıştınız. Aradan geçen yaklaşık 5 aya rağmen konu ile ilgili bir gelişme yaşanmadı.”

1) Bölgenin en büyük hastanesi olan Balcalı Hastanesi olan Balcalı Hastanesi binasının sağlamlaştırılması ile ilgili takvim nedir?

2) Balcalı Hastanesi ne zaman Yüreğir Devlet Hastanesi binasında hizmet vermeye başlayacaktır?

3) Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenim gören 2000 doktor adayının/ vaka görmeden mezun olması gibi bir durumu kendiniz de bir hekim olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?

4) Balcalı Hastanesi’nin sağlık hizmeti verememesi dolayısıyla diğer hastanelerde aşırı artan yoğunluğu nasıl gidermeyi planlıyorsunuz?

5) 50 yıllık sağlık hafızasına sahip Balcalı Hastanesi’nin mevcut kadro ve teknolojisinin dağılması tehlikesine karşın Bakanlığınız tarafından yürütülen bir çalışmasınız var mıdır?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.