BAŞKAN KÜRKÇÜOĞLU: İYİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA YÜREĞİR’E HİZMET ETMEK İSTİYORUZ

BAŞKAN KÜRKÇÜOĞLU: İYİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA YÜREĞİR’E HİZMET ETMEK İSTİYORUZ
Yayınlama: 04.11.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – İYİ Parti Yüreğir İlçe Başkanı Çağlar Kürkçüoğlu, Yüreğir’in sorunları ve yerel seçim çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Başkan Kürkçüoğlu, Yüreğir’de büyük sorunlar olduğuna dikkat çekerek, “Yüreğir’de büyük problemlerimiz var. En büyük başta gelen uyuşturucu problemi. Yani bu bizim kanayan yaramız zaten. Artı kentsel dönüşümün olması gereken bir ilçe. Sokaklarımız karanlık, sokaklarımız dar. Ambulansın giremeyeceği yerler var. Yüreğir tarım bölgesi, tarımın olduğu bir ilçe. Sosyal yardımların çok aldığı bir ilçe. İstihdam, işsizlik oranının yüksek olduğu bir ilçe. Suç oranlarının yüksek olduğu bir ilçe. Bu yüzden biz Yüreğir’de aktif olarak siyaset yapıp Yüreğir’in kaderini değiştirmek istiyoruz. Yerel seçimlerde Allah kısmet ederse belediyeyi alıp İyi belediyecilik anlayışıyla Yüreğir’e biz hizmet etmek istiyoruz” dedi.“İLÇEMİZDE SOSYAL TESİS OLMADIĞI İÇİN GENÇLER KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR EDİNİYOR”Bölgede sosyal aktivite alanlarının olmamasına tepki gösteren Kürkçüoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanı da belediyeyi çok borçlu aldığı için elinden geldiği kadarını yapmaya çalışıyor Yüreğir’e ama yetmiyor. Burada bir AK Parti belediyesi var. Onların yaptığı göze dokunur hiçbir şey göremedik. Yüreğir aynı Yüreğir… 40 yıldır aynı şeyler. Çocuklarımızın aktivite yapabileceği alan yok. Çocuklarımızın yüzeceği havuzlar, spor tesisleri yok. Mahallesinde park olmayan yerler var. Çocuklar kanalda yüzmeye çalışırken boğularak hayatını kaybediyor. Yani o çocuğun mahallesinde bir yüzme havuzu olsa, bir spor alanı olsa buralarda vakit geçirip kötü alışkanlıklar edinmeyecek. Biz aklımızda olan bütün projeleri yerel seçimlerde belediyeyi aldıktan sonra hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“UZUN SÜREDİR SAHADA ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Başkan Kürkçüoğlu, uzun süredir sahada çalışmalar yaptıklarını işaret ederek, şöyle konuştu:“Bu amaç doğrultusunda zaten 5 yıldır sahadaydık. 107 mahallemiz var ve hepsini adım adım karış karış gezdik. Hala da devam ediyoruz. Yüreğir’de adaylarımız var. İki aday adayımız var şu an. Bir tane aday adayımız zaten 4,5 yıldır Yüreğir’de aday adaylığına dile getiriyordu ve bu doğrultu da çalışıyordu. Kendisi diş hekimi ve burada bir klinik açarak her Cuma ücretsiz hizmet verdi. Sayın Dr. Bülent Alper var. Bir arkadaşımız daha aday adayı olarak devam ediyor.”

“VATANDAŞLARIMIZA BELEDİYECİLİK NASIL YAPILIR GÖSTERECEĞİZ”

İYİ Parti Yüreğir İlçe Başkanı Çağlar Kürkçüoğlu, Yüreğir’in diğer ilçelerden daha zor bir bölge olduğunu belirterek, “Yüreğir zor bir bölge diğer ilçeler gibi değil. Yani göç almış bir ilçe ve her yerden, her kültürden insanımız var. Bunlara kendimizi anlatıp, kazandığımızda ‘biz nasıl bir belediyecilik yapacağız?’ diye tek tek anlatmamız gerekiyor. İnsanlara güven vermemiz gerekiyor. Artık insanların siyasetçileri güveni kalmamış, ben bunu görüyorum. Yani umudu kırılmış, beklentileri düşük. Onun için biz bu güveni tekrardan tazeleyip, vatandaşlarımıza İyi belediyecilik nasıl olur, nasıl yapılır göstermek istiyoruz. Kazandığımızda da faaliyetlerimizi, projelerimizi hayata geçirerek, bu güveni tekrardan sağlamak istiyoruz” dedi.

“MİLLETİMİZE BORÇLUYUZ”

Başkan Kürkçüoğlu, vatandaşların kalbine dokunacaklarına dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam etti:“Evet, insanların bir umut kırgınlığı var. Çünkü beklentileri bir türlü karşılanmıyor. Verilen sözler tutulmuyor, insanlar hayal kırıklığı yaşıyor. Bu sözleri verenlere de insanlar artık inanmıyor. Milletimiz artık bunalmış durumda. Dediğim gibi biz bu güveni tekrardan tazeleyip insanların kalbine gireceğiz. Biz bunu doğru düzgün yapacağız. Bunu siyaset olsun diye söylemiyorum. Ben bu işe girdiğimde ‘bu işi düzgün ve dürüstçe yapacağım’ dedim. ‘Yapamazsınız’ dediler, ben ‘yapacağım göreceksiniz’ dedim. Biz milletimize borçluyuz. Milletimizin kalbine dokunacağız, onlara o 20 yıl önceki güveni tekrardan vereceğiz”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.