Bilal Bilici’ den Şakirpaşa Havalimanı’nın akıbeti hakkında soru önergesi

Bilal Bilici’ den Şakirpaşa Havalimanı’nın akıbeti hakkında soru önergesi
Yayınlama: 11.07.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim öncesinde Adana’ya geldiğinde Adanalılara “kapatılmayacağı” sözünü verdiği Şakirpaşa Havalimanı’nın akıbetini için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na soru sordu.

İYİ Parti Adana Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Bilal Bilici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim öncesi Adanalılara “kapatılmayacağı” sözü verilen Şakirpaşa Havalimanı’nın akıbeti ile ilgili soru sordu. İyi Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici, TBMM Başkanlığı’na Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde Adanalı vatandaşların kapanmasını istemediği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da akıbeti hakkında ‘Adanalılar ne isterse o olacak’ dediği Şakirpaşa Havalimanı’nın revizyonu, genişletilmesi ve iyileştirilmesinin hangi aşamada olduğunu sordu.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Bilal Bilici, TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde şu şekilde söyledi: “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 09.05.2023 tarihinde Adana ‘da gerçekleştirdiği mitingde Çukurova Bölgesel Havalimanı açıldıktan sonra da Adana Şakirpaşa Havalimanının kapatılmayacağını, faaliyete devam edeceğini belirtti. Yine aynı mitingde “Adana’yı Doğu Akdeniz’in en büyük lojistik üssü yapmakta kararlıyız.” Tarım ve sanayi kenti Adana’nın Türkiye’ye ve dünyaya açılan kapısı Şakirpaşa Havalimanı hakkında;

1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Doğu Akdeniz’in en büyük lojistik üssü olmaya aday kenti Adana’nın havaalanını bu hedefler dikkate alındığında yeterli buluyor mu?

2- Şakirpaşa Havaalanı’nın genişletilmesi ve çağ dışı kalmış terminal binasının revizyonu ile ilgili hazırlanan bir proje var mıdır, varsa ne aşamadadır?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.