BAŞKAN KOCAİSPİR’DEN İSRAİL’E SERT TEPKİ

BAŞKAN KOCAİSPİR’DEN İSRAİL’E SERT TEPKİ
Yayınlama: 30.10.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Gazze Şeridi’ni günlerdir bombalayan İsrail’e sert tepki gösterdi. İsrail’i ‘terörist devlet’ olarak niteleyen Başkan Kocaispir, “Her zaman mazlumun, mağdurun, öksüzün, yetimin, haksızlığa uğramışın yanında duran Türk Milleti’ne bugün Filistin ile dayanışma içinde olmak yakışır” dedi.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, belediyenin düzenlediği Cumhuriyet’in 100. yılı etkinliklerinde konuştu. Türk Milleti’nin tarih boyunca her zaman mazlumun yanında olduğuna dikkat çeken Başkan Kocaispir, “Biz bugün bu topraklarda her meşrepten her mezhepten her kökenden insan barış ve huzur içinde yaşıyoruz. Filistin ve Gazze’yi takip ediyorsunuz değil mi? İsrail terör devletinin Filistin halkına yaptığı zulmü takip ediyorsunuz değil mi? Her akşam ekranlarda görüyorsunuz değil mi? Biz burada barış, huzur, esenlik içinde yaşarken her şeyden sakındığımız evlatlarımıza gözümüzün nuru gibi bakarken Gazze’de çocukların öldürüldüğünü görüyorsunuz değil mi? Değerli dostlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu vatandaşları, bizim gibi her zaman mazlumun, mağdurun, öksüzün, yetimin, haksızlığa uğramışın yanında duran Türk Milleti’ne bugün Gazze ile Filistin ile dayanışma içinde olmak yakışır” ifadelerini kullandı.

Başkan Kocaispir şöyle devam etti; “Hangi görüşten, hangi kökenden, hangi siyasi partiye mensup olursak olalım hiç fark etmez. Bugün Cumhuriyet’in 100’üncü yılında, ikinci yüzyıla dönerken, büyük güçlü Türkiye’nin hedefini ortaya koymuşken, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun arkadaşları Atatürk’ten aldıkları mirası daha ileri taşımaya çalışırken dünyanın her yerindeki mazlumlara ve mağdurlara sahip çıkmak bize yakışır. Bugün Filistin ile dayanışma içindeyiz. Kahrolsun terörist İsrail devleti! Yaşasın Filistin halkı!”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.