12 avukat ruhsatlarını aldı

12 avukat ruhsatlarını aldı
Yayınlama: 21.01.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Staj dönemlerini başarıyla tamamlayan avukatlara, Adana Adliyesi Avukatlar Salonunda gerçekleştirilen törenle ruhsatnameleri takdim edildi.

Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri, avukatlar ve ruhsat almaya hak kazanan avukatların ailelerinin katılımı ile gerçekleşen törende bir konuşma yaptı.

Av. Gökayaz, meslektaşlarının hayatında bugünün dönüm noktası olduğunu belirterek, “Staj dönemlerini başarıyla tamamlayan meslektaşlarımı kutluyorum. Avukatlık mesleği onurlu ve kutsal bir meslek olup bir o kadar da mücadele ruhu gerektiren bir meslektir. Aramıza katılan meslektaşlarımızın mesleğimizin gereklerini yerine getireceğine olan inancım tamdır. Ülkemizde hak aramak, adalete ulaşmak zor. Avukatlar olarak koşulda azimle, inatla ve sabırla mesleğimizi ifa etmeye çalışıyoruz. Aramıza katılan meslektaşlarımıza hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Av. Gökayaz, konuşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, Cumhurbaşkanı’nın yeniden adaylık tartışmalarına değindi. Av. Gökayaz, “Anayasa’nın 116/3’e göre; “…Cumhurbaşkanı’nın ikinci döneminde TBMM tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir” denilmektedir.  Siyasi partiler farklı görüş, düşünce belirtebilirler ama siyasetten bağımsız, hukuk kurumları olarak biz doğru bildiğimizi söylemek zorundayız. Anayasa tüm yasaların üstündedir. Anayasa’nın 116/3. maddesi lafzıyla da ruhuyla da seçimlerin yenilenmesine TBMM tarafından karar verilmedikçe Cumhurbaşkanı yeniden aday olamaz hükmünü emretmektedir.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.