Başkan Kanlı: “Hatalarımızdan mutlaka ders almalıyız!”

Başkan Kanlı: “Hatalarımızdan mutlaka ders almalıyız!”
Yayınlama: 06.02.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki ayrı depremin yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda, “Hatalarımızdan mutlaka ders almalıyız! Her türlü yapıyı depremlere dayanıklı olarak inşa etmeliyiz ve yaşadığımız tüm alanları güvenli hale getirmeliyiz.” dedi.

Başkan Yusuf Kanlı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk Milleti olarak, tam bir yıl önce büyük bir yıkıma yol açan iki büyük depremi aynı gün içinde yaşadık. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli ilki 7.7, ikincisi 7.6 olarak kayıtlara geçen ve ‘Asrın felaketi’ olarak kabul gören depremlerde çok acıdır ki 50 binden fazla insanımızı kaybettik.”

“ADANA 1998 DEPREMİNDEN DAHA ÇOK ETKİLENDİ”

“Adana’mız ise 1998 yılında meydana gelen Ceyhan merkezli depremden çok daha ağır şartlarda etkilendi. 418 vatandaşımızı kaybettiğimiz bir yıl önceki depremde 3 bin 297 bina ağır hasar aldı. Ağır hasarlı binaların yıkımı halen devam ediyor. Devletimiz sağ olsun; TOKİ 3 bin 204 konut inşa ediyor. 8 bin 122 hak sahibi vatandaşımızın yararlanacağı bu çalışmalar kapsamında konut teslimine bu ay içinde başlanıyor.”

“DEPREM, TÜRKİYE’NİN 2023 YILI BÜTÇESİNİ DE YUTTU”

“Başta Kahramanmaraş, Hatay olmak üzere, Adana ile birlikte 11 ilimizin etkilendiği depremde maddi hasarın boyutu ise kimi hesaplamalara göre 120 milyar dolar. Bir başka ifadeyle deprem, sadece on binlerce insanımızı; sadece evlerimizi, iş yerlerimizi, yollarımızı, köprülerimizi ve umutlarımızı değil, aynı zamanda 125 milyar dolara tekabül eden, Türkiye’nin 2023 yılı bütçesini de yuttu. Dolayısıyla yeniden ayağa kalkma mücadelesinde devlet-millet dayanışmasıyla Türkiye mucizevi bir başarıyı göğüsledi.”

“YARALARIMIZI BİRLİKTE SARDIK”

“Depremin bu kadar yıkıcı etkisine rağmen pes etmeyen Türk Milleti, tarihin en büyük dayanışmasını gerçekleştirdi. Devletimizle, milletimizle el ele, omuz omuza verilerek gece-gündüz demeden yapılan çalışmalarla yaralarımızı birlikte sardık. Tüm kurumlarımızın adeta seferberlik halinde görev yaptığı asrın felaketinde, devam eden süreçte de Genel Başkanımız

Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla Ülkücü-Milliyetçi Hareket’in kadroları sahayı terk etmedi. Devletimizin gayreti ve yardımları ise halen devam etmektedir.”

“YAPILAR, DEPREME DAYANIKLI İNŞA EDİLMELİ”

“Bu vesileyle ifade etmek gerekir ki, hatalarımızdan mutlaka ders almalıyız! Her türlü yapıyı depremlere dayanıklı olarak inşa etmeliyiz ve yaşadığımız tüm alanları güvenli hale getirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Cenab-ı Allah ülkemize, milletimize aynı veya benzer acıları yaşatmasın, devletimize, milletimize zeval vermesin!”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.