Başkan Bozan: Türkiye’nin Amatörüne Vefa Borcumuzu Ödemek İstiyoruz

Başkan Bozan: Türkiye’nin Amatörüne Vefa Borcumuzu Ödemek İstiyoruz
Yayınlama: 28.10.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Sevil Çakmak- Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Dr. Ahmet Bozan, amatör spor kulüplerinin eksikliklerini, gerekliliklerini ve gelişimi yönündeki bilgilerini bize aktardı.

Adana amatör kulüpleri için yapılması ve yapılacak olan bilgileri Başkan Bozan şu şekilde ifade etti; “ Tüm Türkiye içinde amatör kulüpler için hemen hemen aynı istekler ve aynı sorunlar mevcuttur. Öncelikle, amatör kulüpleri içerisinde özellikle adana için amatör tesisleşme için artış var son 20 yıldır fakat bu tesisleşme sporcu artış sayısıyla orantılı değildir. Orantılı olması gerektiğini düşünüyorum. Gönül ister ki Türkiye’nin her yerinde tesisleşme olsun, ne yazık ki bunun imkanı çok zor. İstiyoruz ki biz her bölgede tesisleşme olsun. Çocuklarımızı buluşturacağımız en güzel nokta sporla buluşturmak. İyi bir birey yetiştirmek için en doğru nokta amatör spor kulüpleri, çünkü bazen bakarsınız kimseyi dinlemeyen çocuklar kulüp hocasını dinler. Bana amatör spor kulüplerinin çocukların gelişiminde çok önemli etkileri var. Onun dışında amatör spor kulüplerinin en büyük sorunlarından biri kalıcı yerlerinin olmamasıdır. Düzenlenen müsabakalara gidecek ulaşımın sıkıntısı mevcut. Gençlik il spor müdürlüğümüz bir çok müsabakalarda yardımcı olmaktadır. Fakat ulaşım sıkıntısına tam anlamıyla çözüm üretilmiş değildir. Buna çözüm üretilirse eğer amatör spor kulüplerinin %50 sorunları çözülecektir diye düşünüyorum.”

“Gelen  Destekler Azda Olsa  Motive Ediyor”

Amatör spor kulüplerine gelen maddi ve manevi desteklerin de olduğunu söyleyen Başkan Bozan, “ Amatörün içinde para olmaz. Amatöründe tanımı budur zaten, ama şu da bir gerçek ki hep bütün masrafları o kulüplerin yönetimleri yapıyor tabi ki ama bunun da yanında ufakta olsa hem yerel belediyelerden hem de merkezi hükümetten, bakanlıklardan destek olunması gerektiğini düşünüyorum. Ben eskiden kurumların amatör kulüpleri vardı. Sonra bunların yasası değişti. Amatör spordan yavaş yavaş çekilmeye başladı. Bana göre hem amatör futboldan hem amatör spordan kurumların çekilmemesi lazım. Kurumların orada olması lazım. Onlar orada olduğu zaman kulüplerimizin daha fazla destekleme çabası içinde olacağını görüyoruz. Hem yerel belediyenin hem bakanlığımızın destekleri dönem dönem oluyor. Bu destekler bu kulüplerin yaşaması için motive kaynağı oluyor. Yerel belediyeleri birazcık daha fazla destek vermeleri için davet etmemiz gerekir. Malzemeler ve maddi anlamda ama kesinlikle yanlış anlaşılmasın büyük paralar istemiyoruz. Kulübe son derece büyük para zaten verilmesin buna ilk önce karşı olan benim o yılını idame ettireceği karınca kararında destek vermem önemlidir” dedi.

“Küçük bir spor sahası bile o gençliği kurtarmaya aşikardır”

Başkan Bozan, “Tesisleşme noktasında, yerel güçlerimizin, hem de merkezi hükümetimizin Adana’da hangi alanı boş bulursak ufak bir kale, ufak bir voleybol filesi, veya bir basketbol potası, bulduğumuz her boş bir alana ya da cep salon emin o mahalleye ya da bölgeye kesinlikle kurtaracaktır. Maddi yönden emin olun cüzi bir rakam tutacaktır fakat oradaki gençliği kurtaracaktır. Daha doğru bir yola kanalize edecek bir sistem gençlik için oldukça önemlidir” ifadelerini kullandı.

ASKF Başkanı Dr. Ahmet Bozan Toros Gazetesi’ne teşekkürlerini ileterek cümlelerini noktaladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.