Kırılan tırnaklara ne sebep olur ?

Kırılan tırnaklara ne sebep olur ?
Yayınlama: 05.10.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Protez Tırnak Güzellik merkezinin sahibi Gülcan Göksu tırnaklar neden kırılır ve neler sebep olduğu hakkında bilgiler verdi.

Göksu, “Kırılgan tırnaklara nelerin sebep olduğunu ve nasıl güçlendirileceğini sitemize yaptığı açıklamada “Hangi renge boyayacağınızı seçmediğiniz, küçük eşyaları almak için kullanmadığınız veya bir kaşıntıyı kaşımadığınız sürece muhtemelen tırnaklarınız hakkında pek fazla düşünmüyorsunuz. Ancak tırnaklarınız çatlamaya veya kırılmaya başladığında bu, tırnaklarınızın kırılgan olduğunun bir işareti olabilir. Yaşlanma, beslenme yetersizlikleri, altta yatan tıbbi durumlar ve hatta evdeki temizlik ürünlerinizdeki kimyasalların neden olduğu hasarlar gibi çevresel nedenlerden dolayı tırnaklarınız kırılgan, ince ve yumuşak hale gelebilir. Her yaştan insanda kırılgan tırnaklar görülebilir, ancak bu durum en çok yaşlı yetişkinlerde görülür. Neyse ki tırnaklarınızın kırılmasını tedavi etmek ve önlemek için seçebileceğiniz çeşitli seçenekler var olduğunu” ifadelerini kullandı.

ÇEŞİTLİ NEDENLERİ VAR !

Yaşlandıkça tırnaklar incelir ve zayıflayacağını söyleyen Göksu “Bunun nedeni, tırnakları oluşturan protein olan keratin üretiminin yaşla birlikte yavaşlamasıdır. Ancak yaşlanma, tırnaklarınızın kırılganlaşmasına katkıda bulunabilecek birçok faktörden yalnızca biridir” dedi.

Tırnaklarınızın kolayca çatlayabileceği belirten Gülcan Göksu tırnakların kırılma nedenlerini şöyle sıraladı; “Beslenme eksiklikleri; B7 vitamini, çinko ve demir gibi besinler güçlü ve sağlıklı tırnaklar için gereklidir. Bu besinlerin herhangi birindeki eksiklik, kırılgan tırnaklara katkıda bulunabilir. Ancak demir eksikliği özellikle kırılgan tırnakların gelişimiyle bağlantılıdır.

İlaçlar;Kemoterapi  gibi bazı ilaçlar tırnaklarınızı kırılmaya daha yatkın hale getirebilir.

Travma;Tırnakların yaralanması veya ısırma veya koparma gibi tekrarlanan mikrotravmalar, tırnakların zamanla zayıflamasına ve kırılgan hale gelmesine neden olabilir.

Çevresel faktörler; Soğuk, kuru hava veya evdeki temizlik ürünlerinizdekiler gibi sert kimyasallara tekrar tekrar maruz kalmak tırnaklarınızdaki nemi emerek onları zayıf ve kırılgan hale getirebilir.

Tıbbi durumlar ; Tiroid bozuklukları, demir eksikliği anemisi , sedef hastalığı , egzama , osteoporoz , diyabet ve mantar enfeksiyonları gibi bazı durumlar tırnaklarınızı kırılmaya karşı duyarlı hale getirebilir.”

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.