BAKLAVANIN ŞEKER ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

BAKLAVANIN ŞEKER ORANI DÜŞÜRÜLDÜ
Yayınlama: 08.04.2024
Düzenleme: 14.04.2024 02:21
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt – Ramazan Bayramı’nın geleneksel tatlısı olarak bilinen baklavanın şeker oranında değişikliğe gidildi.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) 2015 yılında belirlediği ‘Türk baklavası’nın standardındaki şeker oranında değişiklik yaptı. Şeker oranını yüzde 35-45’ten yüzde 30-42’ye indirdiğini açıkladı.

Türk baklavasının tarifi TSE’de şu şekilde yer alıyor:

“Sert buğday unu veya özel amaçlı un, yumurta, tuz ve su karışımından elde edilen sert hamura, sert buğdaydan elde edilen buğday nişastası serpilerek, hamurun tekniğine uygun olarak açılması, içine veya arasına kaymak, tereyağı veya tereyağının eritilerek saf hale getirilmiş sade yağ, çeşnisine göre Antep fıstığı içi, ceviz içi veya bölgesine göre fındık içi veya badem içinin eklenmesinden sonra mevzuatlarda katılmasına izin verilen katkı maddelerinin bir veya birkaçının katılarak veya katılmadan çeşidine göre dilimlendikten sonra uygun sıcaklık ve sürede pişirilip, beyaz şekerin su ile kaynatılmasıyla (limon suyu veya limon tuzu eklenmiş) elde edilen şerbet ilave edilmiş mamul.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.