Aşık olacak hal mi bıraktılar be teyze!

Yayınlama: 20.06.2022
A+
A-

 

Gazeteye her zaman arabamla gidemiyorum. Malum benzin zamları…Çukurova’da  oturduğum sitenin önündeki duraktan binip, Seyhan’da gazetemin önünde iniyorum.

Geliş gidiş saatlerim genelde iş çıkışı ya da iş sabah saatlerine rastlamadığından daha kolayıma geliyor. Ayakta değil genelde oturarak gideceğim yere gelmenin rahatlığını yaşıyorum.

Bir kaç gün evvel otobüse bindiğimde tesadüfen çok doluydu. Öğrencilerin dershane çıkışına rastladığım için epeyce kalabalıktı , ben de ayakta durmak zorunda kaldım. Genelde gençler artık biz yaştakilere yer vermiyorlar ama, her ne hikmetse içlerinden biri kalkıp oturmam için bana yer verdi. Ben de ona teşekkür ettim gösterdiği yere oturdum. O da yanı başımda durdu. Sırtındaki kocaman sırt çantasını tutmak için istedim çünkü kendisi ayakta duruyordu…Yok teyzeciğim ben taşırım…dedi

Yol uzun, gençlerle sohbet etmeye başladık .Hangi üniversitelere gitmek istiyorsunuz? diye sordum…Öylece suratıma baktılar…

-Aaa gençler bu ne uyuşukluk hiç mi idealleriniz yok ? Hiç mi hayalleriniz kalmadı ?…dedim

Bu sorumu bana yer veren genç cevapladı.

-Teyzeciğim…Üniversite diyorsun .Hadi istediğimiz bölümü kazandım. Ailem nasıl gönderecek ?Şu ortamda beni okutmaya paraları yetecek mi ? Dershane parası için babam bankadan kredi çekmek zorunda kaldı…Özel yurtlar çok pahalı…Devlet yurtları da ihtiyaca yetmiyor.

Az öteden bir  genç lafa girdi…

-Tarikat yurtları da  bekliyorlar, bizim gibi yurtsuzluktan kıvranan gençleri kapmak için.

Diğer bir genç de konuşmaya katıldı…

-Hadi üniversiteyi kazandık, hadi yurt da bulup yerleştik, hadi üniversiteyi de bitirdik. İŞ HANİ ?

Kızlardan biri de konuşma topluluğuna katıldı.

-Üniversiteyi bitirir bitirmez, dilimi de geliştirdim mi, kapağı yurt dışına atacağım.

Otobüste bulunan diğer gençlerin hemen hepsi konuşan kızı başlarıyla onayladılar. Mırıl mırıl bu ülkede iş güç yok hedefimiz ya Avrupa ya Amerika demeye başladılar…Canım sıkıldı, benim de oğlum aynı şekilde yurt dışına gitti, o özlemi yaşıyorum.

Bu gidişle yüzlerce iyi eğitimli gencimizin yurt dışına çıkmasıyla beyin göçü yaşayacağız ve bu süreç başladı bile…Anne olarak yüreğimde bir burukluk hissettim.

Birden bire yaşlı bir teyze lafa karıştı…

-Bu ne yaaa oku oku…acıcık da sevdalanın, evlenin yurt yuva sahibi olun. Şimdiki gençler evlenmiyor da artık .Neden deyince, her şeyimiz olsun da ondan diyorlar…Ben evlendiğimde hiç bir şeyimiz yoktu, bir divan, yatak yorgan, dolap, kap kaşık…hepsi bu. AMA SEVDAMIZ VARDI…

Gençlerden biri gülümsedi

-Aşık olacak hal mı bıraktılar be teyzeee….

Hak vermemek elde değildi….Ne AŞIK olacak, Ne MUTLU olacak ,Ne,de HAYAL KURACAK hal bırakmadılar…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.