AŞIK AVNİ 32 SENEDİR BİR GÜN BİLE OLSA KALEMİNİ ELİNDEN HİÇ DÜŞÜRMEDİ

AŞIK AVNİ 32 SENEDİR BİR GÜN BİLE OLSA KALEMİNİ ELİNDEN HİÇ DÜŞÜRMEDİ
Yayınlama: 15.07.2023
Düzenleme: 18.07.2023 16:05
A+
A-

Toros (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak- İlk şiirini 1988’de kaleme alan Avni Özbek Aksaray’ın Sipahiler köyünde dünyaya geldi. 40 senedir burada Laleli’de oturan Avni bey evinin müsait olduğunu sevenlerinin onu sık sık ziyaret ettiğini belirtti. Evinde şiirler ve besteler yapan Özbek saz çalmayı öğrenerek yaptığı besteleri seslendirdiğini
söyledi.

Tanıdığım sevdiğim insanlara yazdığım şiirleri fotokopi şeklinde veriyorum onlarda severek okuyorlar. İlk şiirinin ve şiir kitabının isminin “Fidan Boylum” olduğunu açıkladı. Özberk rüyasında Abdülkadir Geylani Hazretlerini görmesiyle şiir yazma isteğinin daha fazla arttığını söyledi. Kısaca rüyasını anlatan Özbek,” bana bir erik verdi yedikten sonra içinden küçük bir çekirdek çıktı. Bu konuyla da bilgili kişilerle konuştuktan sonra aslında anlamı bana daha ilgi çekici geldi.” diyerek konuşmasına devam etti.

Ben şiirlerimi yazarken aslında kadın veya erkek olarak değil onlara insan gözüyle bakarım. İlgimi çeken bir durum olursa bunu yazarım. İlk şiirlerimi yazmaya başlarken üzüntülerimden, sıkıntılarımdan, özlem ve mutluluklarımdan yola çıkarak şiirlerini bestelediğini söyledi. Sözlerine son verirken şiirlerinden” Yalan Dünya’nın bir kıtasına yer verdi.

Yürü bire yalan dünya
Sana konan göçen bir gün
İnsan bir ekin misali
Seni eken biçen bir gün

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.