“Acımız adalet yerini bulana kadar dinmeyecek”

Asrın Felaketi Deprem Faciasının Yıl Dönümünde Yakınlarını Kaybedenler Saat 4:17’de Enkaz Alanında Buluştu

“Acımız adalet yerini bulana kadar dinmeyecek”
Yayınlama: 06.02.2024
Düzenleme: 06.02.2024 14:56
A+
A-

Toros (Özel Haber)- Melisa Karmış – Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremlerde Adana’da 13 bina yıkılmıştı. Depremin yıl dönümünde sevenlerini kaybeden vatandaşlar saat 4:17’de enkaz alanlarında buluşarak anma töreni düzenledi.

6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilde etkili olan Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi depreminde Adana’da 13 bina yıkılmıştı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde biri 7.7, diğeri 7.6 büyüklüğünde 11 kenti etkileyen depremlerde resmi rakamlara göre Adana’da 454 kişi olmak üzere toplamda 53 bin 537 kişi hayatını kaybetmişti. Asrın felaketinin yıl dönümünde sevenlerini kaybeden vatandaşlar saat 4:17’de enkaz alanlarında buluşarak anma töreni gerçekleşti. Anma törenine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer ve Müzeyyen Şevkin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu ve İlçe Başkanları, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları, yakınlarını kaybedenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  4:17’de 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma töreninde vatandaşlar yaktıkları mumlar ve enkaz alanlarına bıraktıkları karanfil ve fotoğraflarla göz yaşları içerisinde sevenlerini andı.

“BİR YILDIR GÖZ YAŞIMIZ DİNMEDİ, DİNMEYECEKTE”

Asrın fekaleti depreminin 1. Yılında Alpargün apartmanında enkazında kızını, damadını ve 14 yaşında ki ikiz torunlarını gözyaşları içerisinde anan 65 yaşında ki Selver Küçükcan, bir yıldır gözyaşlarının dinmediğini ve adalet yerini bulana kadar ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Küçükcan, “Bugün bu üzerinde bulunduğumuz enkazda 1 yıl önce gencecik kızımı, damadımı ve 14 yaşındaki ikiz torunlarımı kaybettim. 1 yıldır ne gecemiz ne gündüzümüz belli değil. Gözyaşlarımız bir kere bile dinmedi, adalet yerini bulana kadar da dinmeyecek. Bu apartmanda yaşayan tek bir kişi bile enkazdan sağ çıkamadı. Bu enkazın başında günlerce sevdiklerimizden güzel bir haber almayı bekledik ama maalesef olmadı. Şimdi adaletin yerini bulması için elimizden geleni yapıyoruz. Sevdiklerimizi, gencecik yavrularımızı bizden alanlar en ağır şekilde yargılanmalı. Sevdiklerimiz belki geri gelmeyecek ama en azından göz yaşımız bir nebze de olsa kuruyabilir.” ifadelerini kullandı.

“GÜNLERCE CESET KOKULARI İÇİNDE SEVDİKLERİMİZİ ARADIK”

6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli depremde Alpargün Apartmanında babası ve erkek kardeşini kaybeden Gizem Çetin ise 8 Şubat’ta gerçekleşecek olan 2. dava için herkesten destek beklediklerini dile getirdi. Çetin, “Bizim için zaman 6 Şubat 2023 tarihinde durdu. O günden bu yana bizler bu hayatı yaşayamıyoruz.  Bugün anma töreni yaptığımız bu enkazda bizler 15 gün boyunca ceset kokuları içinde sevdiklerimizi aradık. Alpargün Apartmanı depremin ilk saniyelerinde yıkıldı. 14 katlı koskoca apartman 2 katlı bir kum yığınına dönüşmüştü. Sevdiklerimizin birçoğu kum yığınına dönüşen apartmanda nefessiz kalarak öldüler. Depremde ölmek bir kader değildir. Şimdi 8 Şubat’ta gerçekleşecek olan 2. davaya hazırlanıyoruz. Ailelerimizi bizden çalanların en ağır şekilde yargılanması ve hak yerini bulması için uğraşıyoruz. Bu işin peşini de asla bırakmayacağız. 8 Şubat’ta görülecek olan dava içinde herkesten destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Anma töreninin ardından alanda bulunan vatandaşlara Seyhan Belediyesi tarafınca sıcak çorba, çay ve su ikramı yapıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.