Çorbaları Zahmetsizce Kalınlaştırma Hilesi

Çorbaları Zahmetsizce Kalınlaştırma Hilesi
Yayınlama: 16.10.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Serin havalarda ve kazaklarla, kalın kremalı bir çorbadan daha iyi giden, hiçbir şey yoktur.

Ama aynı zamanda doyurucu bir çorba yapmak için, zaman harcamaktan daha ziyade, bu çorbanın ince ve sulu olması gerekir. Neyse ki, çorbayı koyulaştırmanın pek çok kolay yolu vardır.

Ancak, meyane yapmak ve mısır nişastası bulamacı eklemek yerine denemeniz gereken kolay bir çözüm var; hazır patates. Bu tüyo o kadar işe yarıyor ki aşçıların çoğu bile bunu önerdi.

Bununla birlikte, son derece kolay ve kullanışlı olmasına rağmen, hazır patates numarası tüm çorbalarda işe yaramaz. Deniz tarağı çorbası, çedar ve brokoli, kremalı mantar veya yüklü patates çorbası gibi zaten kremalı ve patates bazlı olan çorbalarda, en iyi şekilde kullanılır.

Kremalı patates çorbaları mükemmel bir sonbahar ve kış yemeği olduğundan, hızlı bir koyulaştırıcıya ihtiyaç duymanız durumunda, elinizin altında bir kutu hazır patates bulundurmaya değer.

Hazır patatesleri herhangi bir markette bulabilirsiniz ve süper ucuz bir akşam yemeği tasarrufu size sağlar diyoruz.

Hazır patateslerin çok iyi bir koyulaştırıcı olmasının nedeni, kurutulmuş, pişirilmiş patateslerden yapılmış olmalarıdır. Bu, normal patatesler gibi, et suyunun doğal olarak kalınlaşmasına yardımcı olabilecek nişastayla dolu oldukları anlamına gelir.

Kurutulmuş patatesler, püre veya pişmiş patateslerden daha iyi çalışır çünkü çorbaya herhangi bir sıvı eklemezler ve fazladan bir miktar sıvıyı emip pürüzsüz bir patates kremasına dönüştürmeye çalışırlar.

Peki bunu nasıl yapıyorsunuz?

Çorbanıza her seferinde bir kaşık dolusu hazır patates ekleyin. Ekledikten sonra çorbayı karıştırın ve patateslerin tamamen karışmasını sağlayın. Ardından, bir veya iki dakika sonra istediğiniz kıvama ulaşıp ulaşmadığını kontrol ederken, et suyunu daha da kalın hale getirmek için daha fazla eklemek için karar verebilirsiniz.

Elbette çorbayı kazara çok kalın yaparsanız, eşitlemek için her zaman daha fazla krema, et suyu veya su ekleyebilirsiniz. Ardından istediğiniz kalınlığa ulaştığınızda, devam edin ve bir tat testi yapın ve gereken ekstra baharatları ekleyin. Ondan sonra tadına doyum olmaz…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.