Yayınlama: 26.08.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Artan fiyatlar nedeniyle yeni evlenen çiftler yükselen gelinlik fiyatları yüzünden satın almak yerine kiralamayı tercih ediyor. Adana’da gelinlik mağazası sahibi İsmet Kırlar gelinlik satışları çok iyi gitmediğini belirtti.

Kırlar, “Gelinlik satışları çok iyi gitmiyor. Özellikle 2 yıldır piyasanın daralması, piyasadaki ekonomik kriz bizi çok ciddi etkiliyor. Ürünler çok zam yiyor. Kumaşın taşı işçiliği, asgari ücretin artmasından kaynaklı olarak işçilik girdilerimiz çok arttığı için bizde bu artışları kendi ürün kiralama ve satışlarımıza yansıtamadığımızdan dolayı bizim cebimizden gidiyor” diye ifade etti.

“GELİNLERİMİZ BİRAZ DAHA EKONOMİK ÜRÜNLERİ TERCİH ETMEYE ÇALIŞIYOR”

Artan fiyatlar nedeniyle gelinlerinde de zevklerinin değiştirdiğini söyleyen İsmet Kırlar şöyle devam etti; “Şimdi zevkler o kadar farklı ki hani belki Helena kesim biraz daha ağırlıkta Prenses ve Dubai Tasarım dediğimiz biraz çok fazla işlemeli olan modellerimi biraz daha az tercih ediliyor bunun nedeni şu da olabilir aslında illaki bu beğenme değil de rakamsal olarak da olabilir. Bu Dubai prenses tasarımı dediğimiz çok işlemeli ürünleri hem işçiliğinden hem maliye kumaş, taş maliyetinden dolayı fiyatları çok daha yüksekleri bulabiliyor. Bundan dolayı da hani gelinlerimiz biraz daha ekonomik ürünleri tercih etmeye çalışıyor. Kiralama tabii ki daha fazla tercih edilmek isteniyor ama bunun nedeni tamamen rakamlar fiyatlar da olabilir. “

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.